Ανανέωση για το πρακτικό Mazda5

Το πολυχρηστικό μοντέλο Mazda5 δέχτηκε μια μικρής έκτασης αισθητική αναβάθμιση τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό του αλλά και νέα στοιχεία εξοπλισμού. Το αμάξωμά του με τη μοντέρνα σχεδίαση και τις πολύ πρακτικές πίσω συρόμενες πλαϊνές πόρτες είναι διαθέσιμο σε τρία νέα χρώματα, τα Zeal Red, Jet Black και Meteor Grey. Επιπλέον οι εξωτερικοί καθρέπτες αναδιπλώνονται ηλεκτρικά και διαθέτουν ενσωματωμένα LED φλας. Η Mazda πρόσθεσε την λειτουργία «lane change» στο διακόπτη τον φλας, τα οποία ενεργοποιούνται με ένα απλό πάτημά του και κατόπιν απενεργοποιούνται αυτόματα αφού αναβοσβήσουν τρεις φορές.

Νέο στοιχείο αποτελεί η προσθήκη του κιτ επισκευής ελαστικού, ενώ προαιρετικά προσφέρονται η πίσω κάμερα οπισθοπορείας, υποδοχή USB, φωτιζόμενο ντουλαπάκι κ.α. Στο εσωτερικό οι αλλαγές εντοπίζονται στις νέες ταπετσαρίες των καθισμάτων και στη μαύρη επένδυση λάκας πιάνου στην κεντρική κονσόλα.

Από πλευράς κινητήρων πιο πολύ ενδιαφέρον συγκεντρώνει το 1.6 λίτρων ντίζελ μηχανικό σύνολο των 115 ίππων και 270 Nm ροπής από τις 1.750-2.500 σ.α.λ., με κατανάλωση 5,2 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 138 γρ./χλμ. Ακόμα υπάρχουν ο 2λιτρος ντίζελ των 150 ίππων και οι βενζινοκινητήρες των 1.8 και 2.0 λίτρων απόδοσης 115 και 144 ίππων αντίστοιχα. 

Get it on Google Play Download on the App Store