Νέο Nissan X-Trail Hybrid με κατανάλωση μόλις 4,8 λίτρα

Η Nissan ανακοινώνει το λανσάρισμα του νέου X-Trail Hybrid, το οποίο θα ξεκινήσει να διατίθεται στην Ιαπωνία από τις 13 Μαΐου και σε τιμή από 2.804.760 γιεν (21.600 ευρώ). Το υβριδικό X-Trail εφοδιάζεται με 2.0 λτ. κινητήρα βενζίνης απόδοσης 147 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 207 Nm ροπής στις 4.400 σ.α.λ. και με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 40 ίππων και 160 Nm ροπής. Για τη μετάδοση της κίνησης υπάρχει το CVT κιβώτιο ταχυτήτων XTRONIC, ενώ θα υπάρχουν δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις με το σύστημα ALLMODE 4x4i. Στο υβριδικό σύστημα περιλαμβάνεται και μια υψηλής απόδοσης μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία φορτίζει πολύ γρήγορα. Ο συσσωρευτής έχει κόμπακτ διαστάσεις και έτσι αφήνει αρκετό χώρο για τις αποσκευές (400 λίτρα), ωστόσο καταργείται η τρίτη σειρά καθισμάτων.

Επιπλέον, το Nissan X-Trail Hybrid εξοπλίζεται με σύστημα ανάκτησης ενέργειας από την πέδηση, με βελτιωμένη αεροδυναμική κάτω από το δάπεδο, με ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης, με νέο πίνακα οργάνων που περιλαμβάνει και μετρητή του υβριδικού συστήματος και με εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης NissanConnect που συνδέεται με smartphone.

Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνεται ακόμα στάνταρ το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, το οποίο θα τοποθετείται στο βασικό εξοπλισμό των σημαντικότερων μοντέλων της Nissan στην Ιαπωνία, μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου του 2015.

Get it on Google Play Download on the App Store