Η Nissan ετοιμάζει νέο SUV με βάση το ολοκαίνουργιο Navara

Το νέο Nissan Navara το οποίο θα πατήσει στην Ευρώπη προς τα μέσα του 2015, πρόκειται να αποκτήσει και επιβατική έκδοση δίχως την καρότσα, όπως είχε γίνει κάτι αντίστοιχο με τo πρώτης και τρίτης γενιά Pathfinder. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, ο επικεφαλής σχεδιασμού του νέου Navara, Takashi Fukui ανέφερε σε περιοδικό της Αυστραλίας ότι εργάζονται πάνω σε ένα νέο SUV με βάση το pick up, ενώ η παρουσίασή του θα γίνει ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα του Navara.

Όπως είχε συμβεί και με το τρίτης γενιάς Pathfinder, έτσι και το νέο SUV με βάση το Navara θα υιοθετήσει τις δυναμικές και ελκυστικές γραμμές του pick-up μοντέλο κυρίως μπροστά, όπως μπορούμε να δούμε και από τις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες. Από τεχνικής πλευράς το πιθανότερο είναι να τροφοδοτείται με τον 2.5 λτ. ντίζελ των 163 και 190 ίππων, ωστόσο για περισσότερη άνεση και καλύτερα χαρακτηριστικά στο δρόμο ο πίσω άκαμπτος άξονας με φύλλα σούστας θα αντικατασταθεί από ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων (όπως και στο 3ης γενιάς Pathfinder).   

Για το αν θα ονομαστεί Pathfinder είναι αμφίβολο, δεδομένου ότι το τελευταίας 4ης γενιάς Pathfinder που λανσαρίστηκε το 2013 δεν έχει κανένα κοινό στοιχείο με το υπάρχον Navara καθώς βασίζεται στο αυτοφερόμενο πλαίσιο του Murano και όχι σε τύπου σκάλας.

Get it on Google Play Download on the App Store