Νέο μικρομεσαίο Nissan Pulsar αποκαλύπτεται στις 20 του Μάη

Η Nissan επανέρχεται και επίσημα στην κατηγορία των μικρομεσαίων χάτσμπακ μετά την πολυετή απουσία της από το τελευταίο της μοντέλο Almera, όπως είχαμε αναφέρει στο autogreeknews.gr από πέρυσι (δείτε εδώ). Το εντελώς νέο μοντέλο είναι το Pulsar, όνομα το οποίο έχει μια πλούσια ιστορία στην γκάμα των αυτοκινήτων της Nissan, κάνοντας την πρώτη του εμφάνιση το 1978. Ως ονομασία, χρησιμοποιείται ευρέως, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, για τα μοντέλα που προορίζονται στις αγορές της Ασίας και της Ωκεανίας. Επιπλέον, το εμπορικό σήμα Pulsar εμφανίστηκε και σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές στις αρχές του 1990 και αφορούσε το μοντέλο N14.

Με την αποκάλυψη του νέου μοντέλου να έχει οριστεί για τις 20 Μαΐου 2014, το ευρύχωρο πεντάθυρο hatchback της Nissan που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της μάρκας στη Βαρκελώνη, έχει σχεδιαστεί προκειμένου να ανταποκριθεί στο έπακρο, στις υψηλές απαιτήσεις των Ευρωπαίων αγοραστών αυτοκινήτου. Από την πρώτη εικόνα που αποκαλύπτει η Nissan βλέπουμε πως μπροστά μοιάζει με τα νέα X-Trail και Qashqai, ενώ αναμένεται να εφοδιάζεται με τον turbo 1.2 DiG-T κινητήρα των 115 ίππων, καθώς και με το ντίζελ των 1.5 λίτρων.

Το Pulsar θα αποτελέσει το δυνατό χαρτί της Nissan στην κατηγορία των μικρομεσαίων, η οποία είναι και η μεγαλύτερη από πλευράς πωλήσεων, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η διάθεσή του θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2014.

Get it on Google Play Download on the App Store