Το μοναδικό Fiat S76 θα αγωνιστεί ξανά μετά από 100 χρόνια!




Το εξαιρετικά σπάνιο, μοναδικό στον κόσμο Fiat S76 θα βγει στην κυκλοφορία μετά από 100 ολόκληρα χρόνια και θα λάβει μέρος στο Goodwood Festival of Speed. Ενώ το ένα -από τα δύο που κατασκεύασε η Fiat- διαλύθηκε από την ιταλική φίρμα μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο μαζί με άλλα αγωνιστικά της αυτοκίνητα για να μην μάθουν άλλοι ανταγωνιστές τα τεχνικά μυστικά τους, το άλλο αγοράστηκε από τον Ρώσο αριστοκράτη Boris Soukhanov και μεταφέρθηκε στην Αυστραλία.

Ο τελευταίος του ιδιοκτήτης Duncan Pittaway, αναπαλαιώνει το ιστορικό αυτό Fiat S76 εδώ και μια δεκαετία, το οποίο αγόρασε το 2003. Το θηριώδες όχημα τροφοδοτείται με 4κύλινδρο κινητήρα 28.5 λίτρων (!), ενώ το 1911 ήταν το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο με ταχύτητα πάνω από 135 μ.α.ω. (217 χλμ./ώρα).

Όλα τα αρχικά του εξαρτήματα έχουν επιζήσει και αποκατασταθεί, από το σασί και τον κινητήρα, την ανάρτηση, άξονες, πεντάλ, σύστημα διεύθυνσης κ.λπ, με το κιβώτιο ταχυτήτων και το αμάξωμα να δημιουργούνται χρησιμοποιώντας τα αρχικά σχέδια της Fiat. 




Get it on Google Play Download on the App Store