Νέο MINI: Πρεμιέρα στις 18 Νοεμβρίου

Στις 18 Νοεμβρίου 2013 θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου MINI, στο εργοστάσιο της φίρμας που βρίσκεται στην Οξφόρδη της Αγγλίας, ενώ θα ακολουθήσει και μεγάλη γιορτή στο Λονδίνο. Η ημερομηνία της παρουσίασης δεν επιλέχθηκε τυχαία αφού τότε θα εορταστούν και τα 107 χρόνια από  την γέννηση (18 Νοεμβρίου του 1906) του δημιουργού του κλασικού MINI, Sir Alec Issigonis.

Παράλληλα, στις 20 Νοεμβρίου το νέο MINI θα παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκυο και λίγες ώρες αργότερα στο Los Angeles Motor Show, στην Καλιφόρνια, ενώ οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν το πρώτο τετράμηνο του 2014.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το νέο 3ης γενιάς σύγχρονο MINI θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο σε διαστάσεις, ενώ εξωτερικά θα διατηρεί τις καμπύλες επιφάνειές του, όπως και στο εσωτερικό όπου θα αλλάξει η διάταξη κάποιων οργάνων (π.χ. το ταχύμετρο θα τοποθετηθεί μπροστά από το τιμόνι). Για τους κινητήρες ακόμα είναι όλα ρευστά, αφού είτε θα εφοδιάζεται με τους 1.6 λίτρων του υπάρχοντος μοντέλου με τις απαραίτητες βελτιώσεις, είτε με το νέο 3κύλινδρο των 1.5 λίτρων.

Get it on Google Play Download on the App Store