Το νέο Mazda MX-5 σε νέα εκδοχή με εντυπωσιακή σχεδίαση

Για το νέο 4ης γενιάς MX-5, η Mazda ανακοίνωσε στην περασμένη Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης ορισμένες λεπτομέρειες, ενώ ο σχεδιαστής Theophilus Chin παρουσιάζει τη δική του εκδοχή, η οποία είναι εντυπωσιακή και θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν έτσι το αυτοκίνητο παραγωγής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το νέο MX-5 θα είναι συνολικά ελαφρύτερο πάνω από 100 κιλά συγκριτικά με το υπάρχον μοντέλο, δηλαδή θα ζυγίζει κοντά στα 1.000 κιλά. Την ίδια στιγμή θα διαθέτει χαμηλότερο κέντρο βάρους και υψηλότερη ακαμψία, χαρακτηριστικά που αναμφίβολα έχουν πολλαπλά οφέλη σε οδική συμπεριφορά, επιδόσεις και οικονομία καυσίμου. Από την φωτογραφία του SKYACTIV-Chassis φαίνεται πως ο διαμήκης τοποθετημένος κινητήρας βρίσκεται πιο κοντά στο κέντρο του αμαξώματος, πίσω από τον εμπρός άξονα, ενώ φυσικά η ανάρτηση είναι ανεξάρτητη σε όλους τους τροχούς.

Οι κινητήρες SKYACTIV που θα το τροφοδοτούν θα είναι ατμοσφαιρικοί 1.5 και 2.0 λίτρων με απόδοση γύρω στους 130 και 165 ίππους αντίστοιχα, σε συνδυασμό με μηχανικό και προαιρετικά με αυτόματο κιβώτιο.

Get it on Google Play Download on the App Store