Τα νέα crossover Mazda Flair και Suzuki Hustler

Επεκτείνοντας τη συνεργασία τους στην ιαπωνική αγορά, οι Mazda και Suzuki θα λανσάρουν μέσα στον Ιανουάριο δύο νέα, κοινής κατασκευής crossover πόλης. Πρόκειται για το Mazda Flair και το Suzuki Hustler, τα οποία διαθέτουν, το ίδιο, τετραγωνισμένο και απολύτως compact 5θυρο αμάξωμα μήκους μόλις 3,4 μέτρων.

Αισθητικά, ξεχωρίζει η οροφή που έρχεται σε διαφορετικό χρώμα από το υπόλοιπο αμάξωμα, οι ενισχυμένοι προφυλακτήρες με τα πλαστικά προστατευτικά, αλλά και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος (180 χλστ.). Στο εσωτερικό, η σχεδίαση ακολουθεί απλές γραμμές, με τον επιλογέα ταχυτήτων να εδράζεται πάνω στον ταμπλό για να μην κλέβει χώρο από τα γόνατα των εμπρός επιβατών. Την πρακτικότητα των δύο αυτοκινήτων θα τονίσει και η πολυμορφικότητα του πίσω καθίσματος, το οποίο αναδιπλώνεται πλήρως και σύρεται.

Τα δύο νέα crossover πόλης των Mazda και Suzuki θα κινούνται από ένα λιλιπούτειο βενζινοκινητήρα 3 κυλίνδρων και 660 κ.εκ., σε ατμοσφαιρική ή turbo έκδοση με απόδοση 52 ή 64 ίππων. Και στις δύο επιλογές το κιβώτιο θα είναι αυτόματο, συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT), ενώ θα υπάρχει επιλογή και για τετρακίνητη έκδοση, εκτός της βασικής προσθιοκίνητης. Στο βασικό εξοπλισμό των δύο μοντέλων θα υπάρχει σύστημα Start/Stop του κινητήρα και η κατανάλωση θα μειώνεται στα 3,4 λτ./100 χλμ., με βάση τον ιαπωνικό κύκλο μέτρησης.

Στην Ιαπωνία, πρώτα θα λανσαριστεί στις 8 Ιανουαρίου το Suzuki Hustler, σε τιμές που θα ξεκινούν από τα 7.264 ευρώ. Αργότερα, στις 31 Ιανουαρίου θα λανσαριστεί και το Mazda Flair, σε τιμές από 8.900 ευρώ. Φυσικά και στις δύο περιπτώσεις, δεν προβλέπεται η εξαγωγή των αυτοκινήτων σε άλλες αγορές.

Get it on Google Play Download on the App Store