Πρεμιέρα στο Τόκιο για το Lexus RC

Όπως ήταν αναμενόμενο η Lexus παρουσιάζει στο Τόκιο το νέο της κουπέ RC το οποίο είναι εντυπωσιακό αισθητικά με μήκος 4.639 χλστ., πλάτος 1.838 χλστ. και ύψος 1.394 χλστ. Το αντίπαλον δέος των γερμανικών premium κουπέ (ΒMW σειρά 4 και Audi A5) είναι εκλεπτυσμένο και συνάμα δυναμικό με στοιχεία που προέρχονται από τα πρωτότυπα LF-LC και LF-CC.

Κύρια χαρακτηριστικά της σχεδίασης αποτελούν τα τριγωνικά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, τα έντονα νεύρα που διατρέχουν το καπό και το πλαϊνό τμήμα του αμαξώματος, ο υπερυψωμένος τρίτος όγκος και τα «αιχμηρά» πίσω φανάρια. Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί και στην αεροδυναμική και ειδικά στις κάθετες δυνάμεις που ασκούνται για καλύτερη σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες.

Το RC είναι εξίσου όμορφο και στο 2+2 θέσεων εσωτερικό του προβάλλοντας και εκεί πολυτέλεια και υψηλή ποιότητα κατασκευής σε συνδυασμό με σπορτίφ στοιχεία.

Το λανσάρισμά του RC θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2014 και θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις την RC 350 με V6 κινητήρα 3.5 λίτρων και την RC 300h με 2.5 λίτρων υβριδικό σύνολο, τεχνικές πληροφορίες των οποίων θα γνωρίζουμε κατά το λανσάρισμά τους.

Get it on Google Play Download on the App Store