Kia GT4 Stinger concept 2+2 θέσεων coupe

Η Kia ετοιμάζεται να εκπλήξει το κοινό της επερχόμενης Έκθεσης Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ (13-26/01), παρουσιάζοντας ένα ολοκαίνουργιο πρωτότυπο με την ονομασία «GT4 Stinger». Ήδη, στις δύο πρώτες φωτογραφίες-teaser που έδωσε η εταιρεία στη δημοσιότητα, φαίνεται ότι έχουμε να κάνουμε με ένα άκρως εντυπωσιακό πρωτότυπο για ένα μελλοντικό κουπέ μοντέλο, το οποίο αποτελεί προϊόν του Κέντρου Σχεδίασης της Kia στην Καλιφόρνια. Όπως μάλιστα αποκάλυψε η εταιρεία, το εσωτερικό του πρωτότυπου θα έχει διάταξη 2+2 θέσεων για τους επιβάτες.

Στο κομμάτι της εμφάνισης του πρωτότυπου Kia GT4 Stinger ξεχωρίζουμε το οριζόντιο πάνελ των LED λαμπτήρων, που φαίνεται σαν να είναι τοποθετημένο μέσα στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί και η τεραστίων διαστάσεων πολυγωνική γρίλια της Kia, η οποία αναμένεται να παίζει το ρόλο και της εισαγωγής του αέρα για τον κινητήρα. Στα χαρακτηριστικά της σχεδίασης του πρωτότυπου, η Kia τονίζει μάλιστα και την παρουσία μεγάλων τροχών με ζάντες 20 ιντσών, αλλά και ενός εμπρόσθιου σπόιλερ από ανθρακόνημα.

Σε πλήρη σύμπραξη με την εξωτερική εμφάνιση του πρωτότυπου έρχεται και ο κινητήρας του, όπως μας πληροφορεί η Kia. Πρόκειται για 2λιτρο turbo μοτέρ με 4 κυλίνδρους και ισχύ 320 ίππων, το οποίο στέλνει τη δύναμή του στους πίσω τροχούς του πρωτότυπου. Όσον αφορά στο μέλλον του μοτέρ αυτού, αλλά και του GT4 Stinger Concept συνολικά, προς το παρόν η Kia δεν ανακοινώνει τυχόν σχέδια για παραγωγή, σίγουρα όμως πρόκειται για μια σχεδιαστική σπουδή που θα μας οδηγήσει σε κάτι το άκρως ενδιαφέρον στο άμεσο μέλλον.

Get it on Google Play Download on the App Store