Ντεμπούτο για το Honda FCEV Concept στο Los Angeles

Το αεροδυναμικό Honda FCEV Concept έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο  Los Angeles International Auto Show. Το πρωτότυπο εκφράζει μία ενδεχόμενη σχεδιαστική κατεύθυνση για την επόμενη γενιά οχημάτων κυψελών καυσίμου της Honda που προγραμματίζεται να παρουσιαστεί στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία το 2015, με την Ευρώπη να ακολουθεί.

Η επόμενη γενιά του ηλεκτρικού οχήματος κυψελών καυσίμου της Honda θα χρησιμοποιεί την πρώτη έκδοση ενός νέου συστήματος κίνησης κυψελών καυσίμου που φιλοξενείται εξ ολοκλήρου κάτω από το καπό, με σκοπό τη βέλτιστη αξιοποίηση της καμπίνας και την ευελιξία για πιθανή χρήση της τεχνολογίας FC σε πολλούς τύπους οχημάτων στο μέλλον.

Σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις στην κυψέλη καυσίμου έχουν αποφέρει πάνω από 60% αύξηση στην πυκνότητα ισχύος, μειώνοντας παράλληλα τις διαστάσεις της κυψέλης κατά 33% συγκριτικά με το FCX Clarity. Υπολογίζεται ότι θα προσφέρει αυτονομία πάνω από 300 μίλια με γρήγορο τρίλεπτο ανεφοδιασμό υπό πίεση 70 MPa.  

Το Honda FCEV Concept εισάγει ένα συναρπαστικό, σύγχρονο στυλ με χαρακτηριστικές γραμμές που αναδεικνύονται από το αεροδυναμικό του αμάξωμα. Το Honda FCEV Concept προσφέρει επίσης άφθονο χώρο για τους επιβάτες και μπορεί να μεταφέρει μέχρι πέντε άτομα. 

Get it on Google Play Download on the App Store