Την άνοιξη του 2014 το Honda Civic Tourer

Το πιο πρακτικό νέο Civic Tourer, προϊόν της Ευρωπαϊκής R&D ομάδας της Honda είναι ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει την πρακτικότητα και την απαράμιλλη εσωτερική ευρυχωρία,  με την προηγμένη τεχνολογία και έναν εντυπωσιακό συνδυασμό κατανάλωσης και επιδόσεων, ειδικά όσον αφορά στην έκδοση με το ντίζελ κινητήρα των 1.6 λίτρων.

Το Civic Tourer διατίθεται με δύο κινητήρες: το βενζινοκινητήρα 1.8 i-VTEC και το νέο 1.6 i-DTEC diesel. Ο πετρελαιοκινητήρας είναι ο πρώτος της σειράς Earth Dreams Technology της Honda, προσφέροντας οικονομία καυσίμου με αυξημένη απόδοση και γρήγορες επιδόσεις (βλ. αναλυτικά τον παρακάτω πίνακα).

Έκδοση 1.6 i-DTEC     1.8 i-VTEC
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.596 1.798
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 120/4.000 142/6.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 300/2.000 174/4.300
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 10,1 9,2
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα)     195 210
Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.) 3,8 6,4
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.) 99 148
Βάρος (κιλά) 1.337 1.280
Χώρος αποσκευών (λτ.) 624 624

Σημείο αναφοράς στο Civic Tourer αποτελεί και ο κορυφαίος χώρο αποσκευών των 624 λίτρων μέχρι το κάλυμμα (με τα πίσω καθίσματα σε όρθια θέση). Επιπλέον, με τη βοήθεια του συστήματος Magic Seat της Honda, τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται για τη δημιουργία μιας εντελώς επίπεδης επιφάνειας φόρτωσης με χωρητικότητα μέχρι 1.668 λίτρα έως την επένδυση της οροφής.

Παράλληλα, ο τεράστιος χώρος αποσκευών υποστηρίζεται έξυπνα από το μοναδικό σύστημα AdaptiveDamper System. Είναι η πρώτη φορά που ένα σύστημα πίσω προσαρμοζόμενων αποσβεστήρων παρουσιάζεται σε αυτοκίνητο παραγωγής και περιλαμβάνει τρεις ρυθμίσεις – comfort, normal & dynamic (άνετη, κανονική και σπορ) – οι οποίες έχουν εξελιχθεί με κριτήριο τη βέλτιστη ευστάθεια και άνεση σε ποικίλες συνθήκες οδήγησης και φορτίου. Έτσι το Civic Tourer προφέρει άνεση σε μακρινά ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο, παραμένοντας σταθερό και ευέλικτο σε συνθήκες οδήγησης υψηλών επιδόσεων. 

Μία ακόμα πρωτιά είναι η δυνατότητα προσθήκης νέων τεχνολογιών ασφάλειας με την ονομασία ‘Advanced Driving Assist Systems’ (Προηγμένα Συστήματα Υποστήριξης Οδήγησης) της Honda σε όχημα κατηγορίας C. Αυτά τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας που βασίζονται στη φιλοσοφία ‘Safety for Everyone’ (‘Ασφάλεια για Όλους’) συνδυάζουν αισθητήρες, κάμερες, παλμικά λέιζερ μικρής εμβέλειας (lidar) και τεχνολογίες ραντάρ και παρέχουν υψηλά πρότυπα ασφάλειας και άνεσης σε όλες στις συνθήκες για τον οδηγό και τους επιβάτες.

Get it on Google Play Download on the App Store