Αναβίωση του Fiat 128 Coupe με βάση το Dodge Challenger!

Το Fiat 128 Coupe, το οποίο κατασκευάστηκε από το 1971 έως το 1975 ήταν ένα από τα πιο σπορτίφ σχεδιαστικά αυτοκίνητα της εποχής του και εφοδιαζόταν με μικρούς κινητήρες 1.1 λτ. και 1.3 λτ. απόδοσης 64 και 75 ίππων αντίστοιχα, ενώ διέθετε κίνηση στους εμπρός τροχούς. Πολύ εντυπωσιακό ήταν πολλά χρόνια αργότερα και το Fiat Coupe (1993-2000) με την πολύ δυναμική ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα σχεδίαση, ωστόσο έκτοτε η Fiat δεν παρουσίασε ξανά κάποιο κουπέ μοντέλο.

Με βάση λοιπόν το Dodge Challenger, o ανεξάρτητος σχεδιαστής Theophilus Chin δημιούργησε το «εικονικό» Fiat 128 Coupe, διατηρώντας τα ρετρό χαρακτηριστικά στοιχεία του μοντέλου, όπως τα τέσσερα στρογγυλά εμπρός φωτιστικά σώματα και την ανασηκωμένη «ουρά». Η αλήθεια είναι πάντως πως το σημερινό Dodge Challenger θυμίζει σχεδιαστικά σε κάποια στοιχεία στο κλασικό Fiat 128 Coupe.

Σίγουρα δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να γινόταν πραγματικότητα η αναβίωση του Fiat 128 Coupe, όχι όμως στο μέγεθος και με τους κινητήρες του αμερικάνικου μοντέλου αλλά σε πιο ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Δηλαδή μήκος γύρω στα 4,3 μέτρα και με τον κινητήρα των 1.75 λτ. από την Alfa Romeo 4C, ή και τον 1.4 λτ. turbo που εφοδιάζει -μεταξύ άλλων μοντέλων- και το νέο Fiat 124 Spider ή ο πιο ισχυρός του Abarth 124 Spider.

Get it on Google Play Download on the App Store