Το muscle car Dodge Challenger ανανεώνεται και αποκτά νέο μοτέρ

Πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης κάνει και το ανανεωμένο Dodge Challenger με αλλαγές στους κινητήρες, αναβαθμισμένη ασφάλεια και αισθητικές βελτιώσεις που παραπέμπουν στο μοντέλο του 1971. Εξωτερικά έχουν ανασχεδιαστεί η μάσκα, τα φωτιστικά σώματα, τα φώτα ομίχλης και προστέθηκαν νέες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, καθώς και νέα ρετρό χρώματα, όπως το Sublime Green, το B5 Blue και το TorRed. Στο εσωτερικό του ανανεωμένου Dodge Challenger υπάρχουν νέες αλουμινένιες επενδύσεις, οθόνη αφής 8,4 ιντσών, πίνακας οργάνων TFT 7 ιντσών και νέες επενδύσεις.

Στους κινητήρες προστέθηκε στην έκδοση Scat Pack ο νέος V8 6.4 λίτρων HEMI με απόδοση 485 ίππων και 644 Nm ροής, ο οποίος επιταχύνει το αυτοκίνητο στα 0-60 μ.α.ω. (0-96 χλμ./ώρα) σε μόλις 4 δευτερόλεπτα. Συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με 8τάχυτο αυτόματο με πλήκτρα αλλαγών στο τιμόνι. Επιπλέον διατίθεται με τον αρχικό V6 3.6 λίτρων Pentastar ισχύος 305 ίππων και με τον V8 5.7 λίτρων HEMI με απόδοση 375 ίππων.

Επίσης, το νέο ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης περιλαμβάνει τρεις επιλογές Normal, Comfort και Sport, η ανάρτηση φέρει νέες ρυθμίσεις, ενώ προστέθηκαν διάφορα ακόμα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, όπως το προσαρμοζόμενο cruise control, η ανίχνευση κάθετα διερχομένων οχημάτων κατά την οπισθοπορεία, το σύστημα ανίχνευσης οχημάτων στα τυφλά σημεία των καθρεπτών και σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης.

Get it on Google Play Download on the App Store