Πόσο κοστίζει στην Ευρώπη και πότε έρχεται στην Ελλάδα το Honda Civic Type R

Η νέα γενιά του Honda Civic Type R είναι μια από τις πιο «hot» αφίξεις της φετινής χρονιάς, το οποίο έχει μάλιστα ήδη καταφέρει να κατακτήσει τις καρδιές των φίλων της Honda, όχι μόνο με τα χαρακτηριστικά του, αλλά και με επιτεύγματα όπως το ρεκόρ που πέτυχε στο Nürburgring για προσθιοκίνητο μοντέλο, ταπεινώνοντας μάλιστα αρκετά supercars.

Διαβάστε ακόμα: Οι επιδόσεις του νέου Honda Civic Type R. Το ταχύτερο της κατηγορίας του (+videos)

Το ιαπωνικό μοντέλο εφοδιάζεται με 2.0 λτ. υπερτροτφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 320 ίππους και 400 Nm ροπής και για να περάσει η κίνηση στους εμπρός τροχούς συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και μπλοκέ διαφορικό.

Παράλληλα, το νέο Civic Type R διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης, τα Comfort, Sport και +R (για οδήγηση στην πίστα), τα οποία ρυθμίζουν το βάρος του τιμονιού, την ανάρτηση και την απόκριση του γκαζιού, ενώ παρεμβαίνουν παράλληλα στα συστήματα ελέγχου πρόσφυσης και ευστάθειας, για να προσφέρουν όσο το δυνατόν πιο άμεσα οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά, ανάλογα πάντα με τις συνθήκες.

Διαβάστε ακόμα: Τα 11+1 μυστικά του νέου Honda Civic Type R

Σε ό,τι αφορά τώρα στο λανσάρισμα του νέου μοντέλου, εμείς επικοινωνήσαμε με την ελληνική αντιπροσωπεία της Honda, η οποία μας ενημέρωσε ότι αυτό θα γίνει στις αρχές του ερχόμενου Νοέμβρη.

Οι τιμές του, φυσικά και δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές για την χώρα μας. Παρόλα αυτά θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σε χώρες της Ευρώπης όπου προσφέρεται ήδη, το Type R έχει μια μάλλον λογική τιμολογιακή προσέγγιση, αφού στη Γερμανία κοστίζει από 36.050 ευρώ, στην Ιταλία από 38.700 ευρώ και στη Γαλλία από 38.910 ευρώ. Ας ελπίσουμε ότι κοντά σε αυτές τις τιμές θα είναι και το κόστος του στην Ελλάδα.

Get it on Google Play Download on the App Store