Ο Marchionne πήρε θέση για τα σενάρια εξαγοράς της Fiat

Το ιταλικό Grand Prix της Φόρμουλα 1 ήταν ότι πρέπει για να κάνει δηλώσεις ο Sergio Marchionne σχετικά με τα όσα ακούγονται περί εξαγοράς του ομίλου FCA, στο σύνολό του ή κατά τμήματα, καθώς οι φήμες έχουν φουντώσει και ο ίδιος δεν μπορούσε να μην απαντήσει στους Ιταλούς δημοσιογράφους οι οποίοι ρωτούσαν με επιμονή.

Διαβάστε ακόμη: Στα σκαριά νέα συνεργασία VW και Fiat

Εξάλλου τα σενάρια είναι ποικίλα και κάνουν λόγο είτε για εξαγορά του ομίλου από την κινέζικη Great Wall Motor Co. Ltd, είτε για εξαγορά μόνο της Jeep, ενώ κάποια άλλα σενάρια κάνουν λόγο για εξαγορά από την Hyundai.

Ο Marchionne λοιπόν δήλωσε πως ο όμιλος Fiat Chrysler (FCA) δεν έχει δεχτεί καμία προσφορά εξαγοράς ή συγχώνευσης και διευκρίνισε πως ο όμιλος έχει επιχειρηματικό πλάνο μέχρι το 2018 και σε αυτό είναι προσηλωμένος.

Σε αυτό περιλαμβάνεται και ο… απογαλακτισμός εταιρειών του ομίλου όπως οι Magneti Marelli, Teksid και Comau, από τις οποίες ο Μαρκιόνε επιθυμεί ο FCA να απαλλαχτεί.

Δείτε επίσης: Καινοτόμος κινητήρας βενζίνης χωρίς μπουζί από τη Mazda

Από την άλλη, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο απεξάρτησης των Alfa Romeo και Maserati, από τον FCA, είπε πως δεν είναι η σωστή στιγμή για κάτι τέτοιο, ενώ καθώς μιλάμε για εταιρείες που είναι υπό ανάπτυξη και πρέπει να σταθούν πρώτα στα πόδια τους και μετά να γίνει κάτι τέτοιο…

Get it on Google Play Download on the App Store