Χαμός με τα ανασφάλιστα: Παράταση χωρίς πρόστιμο προτείνει το Υπουργείο Μεταφορών

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκος Μαυραγάνης, ανέφερε ότι η πρόταση του Υπουργείου είναι να επικαιροποιηθεί η λίστα με τα ασφαλισμένα και ανασφάλιστα οχήματα εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος και παράλληλα για όσους έχουν ανασφάλιστο όχημα, να ασφαλιστούν χωρίς να πληρώσουν πρόστιμο.

Ο υφυπουργός διευκρίνισε επίσης ότι το θέμα είναι στην αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών, ενώ σημείωσε ότι θα φέρει τις προτάσεις του στο υπουργικό Συμβούλιο και πως τις κατέθεσε και στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα.

Επιπλέον των παραπάνω, ο κ. Μαυραγάνης είπε ότι το όχημα θα πρέπει να θεωρείται ασφαλισμένο με την καταβολή του ασφαλίστρου και όχι με την είσπραξή του από την ασφαλιστική εταιρεία, ενώ πρότεινε ακόμη και να δέχονται οι ασφαλιστικές εταιρείες δόσεις για τα ασφάλιστρα.

Το τι θα συμβεί τελικά, μετά τα λάθη που έχουν προκύψει με τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα, θα το γνωρίζουμε πολύ σύντομα, όπως επίσης και το τι θα γίνει με τους περίπου 10.700 που έχουν καταβάλει ήδη το πρόστιμο.

Διαβάστε ακόμα: 

«Μαϊμού» ασφαλιστήρια. Δείτε με ένα κλικ αν έχετε έγκυρο ασφαλιστήριο 

Σε ισχύ τα τέλη κυκλοφορίας ανά μήνα: Όλες οι λεπτομέρειες

Get it on Google Play Download on the App Store