Τα απαγορευμένα χρώματα της Ferrari

Η Ferrari είναι μία εταιρεία που προσέχει πολύ την εικόνα της και κάνει ότι μπορεί για να την διαφυλάξει. Για αυτό ακριβώς το λόγο, όσα λεφτά και αν της δώσει κάποιος υπάρχει κάτι που δεν θα έκανε ποτέ, σεβόμενη το παρελθόν της αλλά και την μνήμη του Enzo Ferrari!

Προφανώς και η Ferrari είναι μία εταιρεία διαφορετική από τις άλλες και αν έλεγε κανείς πως ένα είναι το χρώμα της, τότε αυτό θα ήταν το κόκκινο. Το Rosso Corsa όπως το λένε και οι Ιταλοί είναι αυτό που είναι και το πιο διάσημο στην παλέτα της, ενώ ακολουθεί το κίτρινο και μετά τα ασημί, μαύρο και λευκό.

Βέβαια, στην εποχή μας τα χρώματα αυτά μοιάζουν πλέον συντηρητικά (με εξαίρεση ίσως το κόκκινο και το κίτρινο) και για αυτό το λόγο εξάλλου βλέπουμε ήδη άλλες εταιρείες κατασκευής υπεραυτοκινήτων να παρουσιάζουν μοντέλα σε μωβ, λαχανί ακόμη και ροζ χρώμα.

Διαβάστε επίσης: Ferrari LaFerrari κινδυνεύει να πεταχτεί στα σκουπίδια…

Παρόλα αυτά στην Ferrari είναι κατηγορηματικοί πως φανταχτερά χρώματα, καθώς και τα ροζ και μωβ είναι απαγορευμένα. Αυτό δηλώνει ευθέως ο Herbert Appleroth, CEO της Ferrari Αυστραλίας λέγοντας πως «δεν ταιριάζουν στην Ferrari αυτά τα χρώματα, ενώ υπάρχει και κανονισμός που δεν επιτρέπει να βγούνε από το εργοστάσιο στο Μαρανέλο αυτοκίνητα σε τέτοια χρώματα όσα λεφτά και αν δώσει κάποιος.».

Φυσικά, στην ιταλική μάρκα αντιλαμβάνονται πως οι πελάτες τους θέλουν να εξατομικεύουν το αυτοκίνητό τους και έτσι προσφέρουν μία σειρά από παραμέτρους που κάνουν το κάθε αυτοκίνητο μοναδικό. Εξάλλου υπάρχει και το πρόγραμμα Tailor Made στο οποίο ο υποψήφιος αγοραστής συνεργάζεται στενά με την μάρκα προκειμένου να φτιάξει την δική του, μοναδική Ferrari.

Δείτε ακόμη: Τράκαρε τη Ferrari του, που τελικά ήταν Toyota…

Εξάλλου, όπως και ο ίδιος o Enzo Ferrari, ιδρυτής της μάρκας, έλεγε «δεν θέλουμε καμία Ferrari να είναι ίδια με την άλλη.» και ο Appleroth λέει πως «δεν χρειάζεται να διαφοροποιήσει τη Ferrari του κάποιος, με ένα από τα απαγορευμένα χρώματα.».

Επομένως, όσοι έχουν Ferrari και την θέλουν για παράδειγμα λαχανί, θα πρέπει να πάνε σε after market επιλογές.

Get it on Google Play Download on the App Store