Πωλείται ξανά η Ferrari Testarossa από το Miami Vice

Από τις πιο δημοφιλείς σειρές της δεκαετίας του ’80 ήταν το Miami Vice, όπου πρωταγωνιστούσε ο Don Johnson. Ωστόσο, για όλους εμάς που είμαστε παθιασμένοι με τα αυτοκίνητα, στο μυαλό μας έχουν μείνει χαραγμένες οι Ferrari Daytona και Testarossa.

Οι Daytona μπορεί να ήταν ρεπλίκες βασισμένες στην Corvette C3, ωστόσο οι δύο Testarossa που χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα της σειράς ήταν πραγματικές. Μία από αυτές υπάρχει μέχρι σήμερα, είναι μοντέλο του 1986 και πωλείται ξανά, δύο χρόνια μετά την αγγελία στο eBay, όπου πωλούνταν έναντι του ποσού των 1,75 εκατομμυρίων δολαρίων. Το αρχικό της χρώμα ήταν μαύρο (όπως και της άλλης Testarossa), όμως επειδή δεν φαίνονταν καλά στις νυχτερινές λήξεις, ο σκηνοθέτης Michael Mann αποφάσισε να βαφτούν άσπρες.

Παράλληλα, η συγκριμένη διάσημη Ferrari Testarossa παρέμεινε αποθηκευμένη από το 1990 έως το 2015 και έχει διανύσει μόλις 26.500 χιλιόμετρα. Μάλιστα, έχει γίνει πλήρης ανακατασκευή του κινητήρα, η οποία στοίχισε 8.000 δολάρια (7.700 ευρώ).

Δείτε ακόμα: Έρχεται το τέλος της Ferrari, όπως την ξέραμε

Πληροφοριακά, η Ferrari Testarossa τροφοδοτείται με 12κύλινδρο κινητήρα 4.9 λτ. απόδοσης 390 ίππων και 490 Nm ροπής, ο οποίος επιτάχυνε το ιταλικό supercar στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 5,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα άγγιζε τα 290 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store