Eli ZERO: Το μέλλον της αστικής μετακίνησης

Όπως φαίνεται το μέλλον της αυτοκίνησης είναι ηλεκτρικό και προφανώς τα αυτοκίνητα πόλης δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Ίσα ίσα μάλιστα που αυτά λόγω των μικρών αποστάσεων που διανύουν δείχνουν το δρόμο προς το μέλλον. Όπως κάνει και το Eli ZERO.

Το Eli ZERO θα κάνει πρεμιέρα στην έκθεση CES 2017 στο Λος Άντζελες (5 – 8 Ιανουαρίου) και σύμφωνα με τους δημιουργούς του έρχεται να επαναπροσδιορίσει όσα ξέραμε για την αστική μετακίνηση.  

Δείτε επίσης: Το απίστευτο πρωτότυπο της Chrysler που αναγνωρίζει τον οδηγό του από το πρόσωπο

Αν και οι πληροφορίες για αυτό είναι περιορισμένες, προς το παρόν τουλάχιστον, όπως φαίνεται και από την εμφάνισή του, ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με ένα… συνονθύλευμα ανάμεσα σε Renault Twizy και Smart Fortwo.

Προφανώς και μιλάμε για ηλεκτροκίνητο όχημα μηδενικών ρύπων (το ZERO στο όνομά του αυτό υποδηλώνει), ενώ στο φουτουριστικό εσωτερικό του με τις ψηφιακές οθόνες και τα πάνελ αφής, θα μπορεί να φιλοξενήσει δύο επιβάτες.

Από τα λόγια της ίδιας της εταιρείας, η οποία το χαρακτηρίζει «προηγμένο και ταυτόχρονα απλό αυτοκίνητο που θα αλλάξει δραματικά τον τρόπο των αστικών μετακινήσεών μας» συμπεραίνουμε πως μάλλον πρόκειται για ένα μοντέλο με car sharing φιλοδοξίες (διαμοιρασμός ανάμεσα σε χρήστες δηλαδή).

Get it on Google Play Download on the App Store