Στα σκαριά το ανανεωμένο Dacia Duster

Το δημοφιλές SUV Dacia Duster πρόκειται να παρουσιαστεί σε λίγο καιρό ανανεωμένο, αφού το «συνέλαβε» φωτογραφικός φακός να κάνει δοκιμές με καμουφλαρισμένο το εμπρός και πίσω τμήμα του αμαξώματος. Το ανανεωμένο Duster ενδέχεται να κάνει επίσημη πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο στo Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και οι εξωτερικές αλλαγές που θα φέρει θα υιοθετούν στοιχεία από το εικονιζόμενο Renault DCross concept, που είχε παρουσιαστεί στην έκθεση του Σάο Πάολο τον περασμένο Οκτώβριο.

Από το εν λόγω πρωτότυπο (να υπενθυμίσουμε ότι το Duster πωλείται ακριβώς το ίδιο και με τα σήματα της Renault σε κάποιες χώρες), το ανανεωμένο Duster θα ενσωματώσει σε πιο «γήινη» μορφή τα φωτιστικά σώματα, τη μάσκα και τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες. Αλλαγές αναμένονται και στο εσωτερικό, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί το νέο, πιο σύγχρονο και καλύτερης ποιότητας ταμπλό που υπάρχει στα νέα Dacia Sandero και Logan.

Από πλευράς κινητήρων, ο diesel 1.5 dCi αναμένεται να παραμείνει ως έχει, ωστόσο ο 1.6 βενζίνης με την αυξημένη κατανάλωση και εκπομπές CO2 θα μπορούσε να δεχτεί κάποιες βελτιώσεις ή ακόμα και να αντικατασταθεί από τον σύγχρονο 1.2 TCe. Πολλά είναι λοιπόν προς το παρόν τα πιθανά σενάρια, οπότε αναμένουμε νέες πληροφορίες.

Δείτε ακόμα: Dacia Duster αλά… Stealth εξωτερικά και Limo εσωτερικά    

Get it on Google Play Download on the App Store