Νέο Citroen C-Quatre με μικρομεσαίο σεντάν αμάξωμα

Τα πρώτα σκίτσα από το αμάξωμα και το εσωτερικό του νέου μοντέλου C-Quatre έδωσε στη δημοσιότητα η Citroen, το οποίο παρουσιάζει ενδιαφέρουσα σχεδίαση. Ουσιαστικά πρόκειται για τον αντικαταστάτη του C4 Sedan, το οποίο ήταν διαθέσιμο και στην χώρα μας, ωστόσο έχει σταματήσει να πωλείται στην Ευρώπη εδώ και αρκετά χρόνια.

Από τα σκίτσα φαίνεται ότι το C-Quatre διαθέτει μοντέρνα και κομψή σχεδίαση από μπροστά, ενώ πίσω το έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ με την χαρακτηριστική εσοχή στη βάση (θυμίζει το C6), ο υπερυψωμένος τρίτος όγκος και η αεροτομή που σχηματίζει στο τελείωμα, είναι στοιχεία που παραπέμπουν σε 4θυρο κουπέ. Λιτές γραμμές παρουσιάζει το εσωτερικό με την πλατιά κεντρική κοσνόλα και το σπορτίφ τριάκτινο και επίπεδο τιμόνι.

Το C-Quatre πιθανώς θα βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 του ομίλου PSA (σε αυτή βασίζονται το νέο Peugeot 308 και το CitroenC4 Picasso), ενώ θα τροφοδοτείται και με τους νέας γενιάς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου το ομίλου PSA. Ωστόσο, παρόλο που έχουν γίνει οι δοκιμές του πρωτότυπου μοντέλου στους δρόμους της Ευρώπης, το C-Quatre προορίζεται για την τεράστια αγορά της Κίνας, όπου τα σεντάν αυτοκίνητα είναι δημοφιλή.

Get it on Google Play Download on the App Store