Νέο Citroen DS 5LS με 1.6 turbo κινητήρες

Η Citroen παρουσίασε το νέο premium μοντέλο της σειράς DS, το οποίο ονομάζεται 5LS και πρόκειται για ένα πολυτελές σεντάν αυτοκίνητο μήκους 4,7 μέτρων, πλάτους 1,84 μέτρων, ύψους 1,5 μέτρων και με μεταξόνιο 2,71 μέτρων, βασισμένο στο DS5.

Αισθητικά το νέο αυτό σεντάν λανσάρει το νέο εμπρός μέρος των αυτοκινήτων DS που θα δούμε και στα επόμενα μοντέλα της όπως το SUV Wild Rubis και διακρίνεται για την μεγάλη μάσκα της εταιρείας που ενώνεται ως ένα κομμάτι με τα επίσης ευμεγέθη φωτιστικά σώματα κάτι που ονομάζεται σύμφωνα με την εταιρεία DS Wings. Στα πλαϊνά του αμαξώματος ξεχωρίζει η νίκελ λεπτή επένδυση που εκτείνεται από τα πλευρικά παράθυρα έως τα πίσω ιδιαίτερης σχεδίασης φωτιστικά σώματα, τονίζοντας την εκλεπτυσμένη αισθητική του 5LS.

Περνώντας στο εσωτερικό του DS 5LS, βλέπουμε ένα σοφιστικέ σχεδιαστικά εσωτερικό με οδηγοκεντρική προσέγγιση και έμφαση στην πολυτέλεια και την ποιότητα των υλικών. Οι χώροι αποτελούν άλλο ένα βασικό χαρακτηριστικό του 5LS προσφέροντας ανέσεις λιμουζίνας στους επιβάτες του. Έτσι εκείνοι έχουν στη διάθεσή τους ειδικά σχεδιασμένα καθίσματα με τα εμπρός να προσφέρουν και λειτουργία μασάζ, ενώ οι πλάτες των πίσω καθισμάτων ανακλίνονται κατά 29ο.

Το νέο DS 5LS εφοδιάζεται με τους κινητήρες 1,6 λίτρων ΤΗP των 160 και 200 ίππων της Citroen οι οποίοι διαθέτουν σύστημα υπερτροφοδότησης Twin Scroll Turbo και συνδυάζονται αποκλειστικά για το 5LS, με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.  

Τέλος, το νέο Citroen DS 5LS κατασκευάζεται στην μονάδα παραγωγής της εταιρείας στο Shanzhan της Kίνας και προορίζεται για την εγχώρια αγορά, ενώ θα λανσαριστεί το Μάρτιο.

Get it on Google Play Download on the App Store