Νέα BMW Concept M4 GTS με ψεκασμό νερού και φώτα OLED

Ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα της BMW M4 Coupe, η BMW M Division παρουσιάζει την πιο σκληροπυρηνική BMW Concept M4 GTS για χρήση δρόμου αλλά και αγωνιστικής πίστας. Η πιο σπορ πρωτότυπη Μ4 ακολουθεί τη μακρόχρονη παράδοση των ειδικών εκδόσεων της M3, όπως είναι οι BMW M3 Evolution (1988), BMW M3 Sport Evolution (1990), BMW M3 GT (1995), BMW M3 CSL (2003), BMW M3 GTS (2010) και BMW M3 CRT (2011).


Η νέα BMW Concept M4 GTS αποτελεί τον προάγγελο νέων τεχνολογιών που θα λανσαριστούν αργότερα σε μοντέλο παραγωγής. Μία από αυτές είναι και ο πρωτοποριακός ψεκασμός νερού στον κινητήρα (water injection), o οποίος είχε πρωτοεμφανιστεί στη BMW M4 MotoGP Safety Car και εξασφαλίζει αύξηση της ιπποδύναμης και ροπής. Πρόσθετα η νεότερη πρωτότυπη Μ4 περιλαμβάνει στα υψηλής τεχνολογίας OLED (organic light-emitting diode) τεχνολογίας φωτιστικά σώματα.

Εξωτερικά το δυναμικό σχεδιασμό της ενισχύουν το Frozen Dark Grey Metallic χρώμα του αμαξώματος με τις προσθήκες Acid Orange στον εμπρός διαχύτη και τις ιδίου χρώματος ζάντες αλουμινίου διαμέτρου 19 ιντσών εμπρός με ελαστικά 265/35 και 20 ιντσών πίσω με ελαστικά 285/30. Στο πίσω άκρο κυριαρχεί η μηχανικά ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή από ανθρακόνημα (όπως και το εμπρός σπόιλερ), εξασφαλίζοντας ιδανική αεροδυναμική για χρήση δρόμο ή πίστας. Επιπλέον, το εμπρός καπό με τους αεραγωγούς είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα ενισχυμένο με πλαστικό (CFRP).

Get it on Google Play Download on the App Store