Επετειακή BMW 3.0 CSL Hommage R με αγωνιστική στολή

Τον περασμένο Μάιο η BMW είχε παρουσιάσει την 3.0 CSL Hommage, την οποία εμφανίζει εκ νέου, αλλά αυτή τη φορά με τα αγωνιστικά χρώματα της BMW. Η αναβαθμισμένη BMW 3.0 CSL Hommage R δημιουργήθηκε για τον εορτασμό των 40 χρόνων της BMW στη Βόρεια Αμερική και την αγωνιστική επιτυχία της BMW 3.0 CSL το 1975. Το έτος αυτό, η BMW ξεκίνησε τις πρώτες επίσημες πωλήσεις της εκτός Ευρώπης, ενώ την ίδια χρονιά η BMW Motorsport έκανε πρεμιέρα στους αγώνες IMSA και λίγες εβδομάδες αργότερα κατέγραψε τον πρώτο, ιστορικό θρίαμβο στον 12ωρο αγώνα του Sebring.


Η BMW 3.0 CSL Hommage R διακρίνεται εξωτερικά από τις τρίχρωμες αγωνιστικές ταινίες και το νούμερο “25” που φορούσε και το ομώνυμο κλασικό αγωνιστικό μοντέλο. Η έντονα ανάγλυφη σχεδίαση του αμαξώματος με τα αεροδυναμικά βοηθήματα, τα φουσκωμένα πίσω φτερά και τις 21 ιντσών χρυσαφί ζάντες είναι άκρως εντυπωσιακή από όποια πλευρά και να τη δει κανείς.

Φουτουριστικό και αγωνιστικό είναι το εσωτερικό. Στην οροφή έχει ενσωματωθεί roll cage από ανθρακόνημα, ενώ τι τιμόνι τύπου αεροσκάφους και η ψηφιακή οθόνη στο ταμπλό θυμίζουν οχήματα από ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Για να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού από το δρόμο, οι σχεδιαστές της BMW δημιούργησαν ένα μοναδικό κράνος. Στη ζελατίνα του προβάλλονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες του οχήματος, όπως η ταχύτητα, οι στροφές του κινητήρα και η επιλεγμένη σχέση στο κιβώτιο.

Παράλληλα και η ειδικά σχεδιασμένη φόρμα του οδηγού είναι συνδεδεμένη με το αυτοκίνητο, αφού με το που ακουμπά τα χέρια του στο τιμόνι, ανάβει μια μπλε λωρίδα φωτισμού στα μανίκια. Το όλο εντυπωσιακό σύνολο στο εσωτερικό συμπληρώνουν και τα λευκά μπάκετ καθίσματα με τις ζώνες ασφαλείας έξι σημείων στα χρώματα της BMW Motorsport.

Get it on Google Play Download on the App Store