BMW Z2 το 2016 με κίνηση εμπρός

Η μελλοντική μικρότερη roadster BMW Ζ2 θα κάνει την παρουσία της το 2016 και θα εξελιχθεί πάνω στη νέα προσθιοκίνητη αρθρωτή πλατφόρμα UKL. Σε αυτή θα βασιστούν νέα μοντέλα του ομίλου με κίνηση στους εμπρός τροχούς, όπως είναι το νέο MINI και η BMW Σειρά 1 GT, αλλά και η επόμενης γενιάς Σειρά 1 και η X1. Η κίνηση στους εμπρός τροχούς πιθανότατα θα δυσαρεστήσει τους οπαδούς της BMW και ειδικά σε ρόουνστερ αυτοκίνητο, όχι όμως και η τιμή της αφού η αρχική έκδοση υπολογίζεται θα κοστίζει λίγο πιο πάνω από 23.000 ευρώ.

Σχεδιαστικά αναμένεται υιοθετήσει στοιχεία από την εικονιζόμενη BMW Vision ConnectedDrive, ακολουθώντας αιχμηρές γραμμές και αρκετά δυναμικά χαρακτηριστικά σε διαστάσεις αμαξώματος λίγο μικρότερες από αυτές της Z4.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα παρουσιάζει και στον τομέα των κινητήρων, αφού ο αρχικός θα είναι ο νέος 3κύλινδρος TwinPower Turbo των 1.5 λίτρων με εκπομπές CO2 κάτω από 100 γρ./χλμ. Ωστόσο, θα υπάρχει και 4κύλινδρος TwinPower Turbo 2.0 λίτρων, με την ισχυρότερη έκδοση να φτάνει τους 300 ίππους.

Get it on Google Play Download on the App Store