Έρχεται με πάνω από 615 άλογα η νέα BMW M8 (+video)

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, το τμήμα M της BMW ετοιμάζει τη νέα κορυφαία M8, η οποία θα έρθει βασισμένη πάνω στην νέα BMW Σειρά 8. Πλέον, νέες πληροφορίες από τη Βρετανία κάνουν λόγο ότι η M8 θα έρθει με πάνω από 615 άλογα ισχύος, όντας έτσι η πιο ισχυρή BMW της εποχής.


Σύμφωνα λοιπόν με το βρετανικό Autocar, η νέα BMW M8 θα έρθει με μια πιο ισχυρή έκδοση του 4,4 λίτρων V8 twin-turboκινητήρα που είδαμε και στη νέα BMW M5, με πάνω από +15 άλογα περισσότερα από τη νέα σπορ μεγάλη BMW. Φυσικά, οι επιδόσεις αναμένονται να είναι πραγματικά «καυτές».

Η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασιστεί η νέα BMW M8 (όπως και η Σειρά 8) θα είναι αυτή των BMW Σειρά 5 και Σειρά 7. Ο κινητήρας, όπως προείπαμε, θα προέρθει από τη νέα M5, όπως και το 8 τάχυτο M Steptronic κιβώτιο. Αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί είναι εάν και η M8 θα είναι τετρακίνητη (με επιλογή και για πισωκίνηση) όπως η M5, κάτι που πάντως είναι πολύ πιθανό.

Διαβάστε ακόμα: Η BMW ετοιμάζει την καταιγιστική αγωνιστική M8 GTE

Σχεδιαστικά, η νέα BMW M8 θα ξεχωρίζει έναντι της Σειρά 8 με τους πιο δυναμικούς της προφυλακτήρες, τις πλαϊνές ποδιές, τους μεγαλύτερους τροχούς κ.λπ. Ως προς το πότε θα τη δούμε στο δρόμο, αυτό αναμένεται να συμβεί μέχρι τα τέλη του 2018, όταν άλλωστε είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει να πωλείται και η «στάνταρ» Σειρά 8.


Get it on Google Play Download on the App Store