Νέα diesel BMW M550d με 400 άλογα και 4 turbo

Την ισχυρότερη diesel Σειρά 5 παρουσιάζει η BMW, με τη νέα Μ550d να χρησιμοποιεί τον κορυφαίο 3λιτρο 6κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα με τα 4 τούρμπο της μεγαλύτερης BMW 750d, για να προσφέρει πολύ υψηλή απόδοση και εκρηκτικές επιδόσεις.


Το μοτέρ της νέας M550d είναι λοιπόν ο ισχυρότερος 6κύλινδρος dieselπαραγωγής της 750d, ο οποίος στην περίπτωση της BMW Σειρά 5 αποδίδει 400 άλογα ισχύος και έχει ροπή 760 Nm, διαθέσιμη μόλις από τις 2.000 στροφές. Σε σχέση με την προηγούμενη M550d, η νέα είναι 19 άλογα πιο ισχυρή και με επιπλέον 20 Nmροπής.

Η λειτουργία του κινητήρα ορίζει ότι οι δύο τουρμπίνες χαμηλής πίεσης και η μια εκ των δύο υψηλής πίεσης λειτουργούν συνεχώς κατά την κίνηση του αυτοκινήτου, με την δεύτερη τουρμπίνα υψηλής πίεσης να μπαίνει σε λειτουργία μετά τις 2.500 στροφές για να συμβάλλει περαιτέρω στην απόδοση του μοτέρ.

Στο πεδίο των επιδόσεων, με τη συνδρομή της τετρακίνησης xDrive και του στάνταρ 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου της M Performance, η νέα BMW M550d είναι πολύ γρήγορη αφού απαιτεί μόνο 4,4 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα (4,6 δλ. η στέισον έκδοση) και έχει τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Εντυπωσιακά είναι τα νούμερα της κατανάλωσης, αφού με μια σειρά από μέτρα και επεμβάσεις στον κινητήρα, η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει η BMW είναι μόνο 5,9 λτ./100 χλμ. (στέισον: 6,2 λτ./100 χλμ.).

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλες αλλαγές, αφού η M550d διαθέτει και μια νέα M Sport ανάρτηση με χαμήλωμα κατά 10 χλστ. και ρυθμιζόμενη απόσβεση, καθώς και μια νέα μεταβαλλόμενη κρεμαγιέρα. Σχεδιαστικά, ξεχωρίζει με τους πιο σπορ προφυλακτήρες, τις νέες πλαϊνές ποδιές, την πίσω αεροτομή (στη σεντάν), τις γκρι λεπτομέρειες, αλλά και τις στάνταρ 19άρες ζάντες (προαιρετικά και 20άρες).

Στο εσωτερικό, η BMW φροντίζει ώστε να τονίσει την όλη ατμόσφαιρα προσθέτοντας νέα σπορ καθίσματα για τους εμπρός επιβάτες, Mτιμόνι με paddlesαλλαγής σχέσεων, πιο σπορ πεντάλ αλουμινίου, νέες επενδύσεις σε δέρμα, αλκαντάρα και αλουμίνιο, αλλά και αλλαγμένες ενδείξεις για τον πίνακα οργάνων. 

Διαβάστε ακόμα: 

Οδηγούμε στην Ελλάδα τη νέα BMW Σειρά 5 

Νέες τιμές BMW με νέες αφίξεις μοντέλων 

Πώς τα πήγε η νέα BMW Σειρά 5 στα crash tests; (+videos) 


 

Get it on Google Play Download on the App Store