Έτσι θα είναι η νέα BMW Σειρά 1

Ήταν το 2004 όταν η BMW αποφάσισε να παρουσιάσει την BMW Σειρά 1, βάζοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την BMW Σειρά 3 Compact, την οποία και αντικατέστησε. Από τότε έως και σήμερα το νερό μπήκε στο αυλάκι και πλέον οδεύουμε προς την τρίτη γενιά της.


Αυτή αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της τέλη του 2018 με αρχές του 2019 και αναμένεται να έχει πολλά καινούργια στοιχεία. Πρώτα από όλα θα είναι εξολοκλήρου ανασχεδιασμένη, όπως εξάλλου φαίνεται και στις ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες, που έδωσε στην δημοσιότητα το βρετανικό AutoExpress.

Η νέα BMW Σειρά 1 θα έχει πιο δυναμική εμφάνιση, χάρη στον επιθετικότερο σχεδιασμό του εμπρός μέρους αλλά και τις πιο ανάγλυφες επιφάνειες του αμαξώματός του, ενώ νέα θα είναι και τα φώτα του εμπρός και πίσω με στοιχεία LED.

Δείτε επίσης: Πωλείται μία εξαιρετικά σπάνια BMW 320is E30 Μ Τech II

Το εσωτερικό της νέας BMW Σειρά 1 θα έχει και αυτό αρκετές αλλαγές, οι οποίες θα προέρχονται κυρίως από την καμπίνα της BMW Σειρά 5 την οποία και θα ενστερνιστεί σε μεγάλο βαθμό αισθητικά.

Τα μεγάλα νέα όμως δεν μας έρχονται από την εμφάνιση αλλά από όσα βρίσκονται κάτω από αυτήν. Και αυτό γιατί η νέα BMW Σειρά 1 θα είναι στο εξής προσθιοκίνητη και θα βασίζεται στην πλατφόρμα UKL1 που χρησιμοποιούν τα MINI και οι BMW Σειρά 2 Active Tourer και X1.

Διαβάστε ακόμη: BMW M5 ντροπιάζει σε άνοιγμα Porsche 911 GT3 RS

Γεγονός που θα της προσφέρει μεγαλύτερο μεταξόνιο, που σε συνδυασμό και με την απουσία του άξονα μετάδοσης (θα είναι προσθιοκίνητη) θα φέρει μεγαλύτερο χώρο για επιβάτες και αποσκευές, ενώ θα κάνει και το αυτοκίνητο πιο ελαφρύ.

Τέλος, η γκάμα των μοτέρ της μελλοντικής BMW Σειρά 1 όπως είναι λογικό θα έχει τα μοτέρ των MINI και των BMW που χρησιμοποιούν την UKL, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση.

 

Get it on Google Play Download on the App Store