Κτηνώδης Ford Mustang Rocket 725hp από την Galpin

Η Αμερικάνικη εταιρία βελτιώσεων Galpin Auto Sports με έδρα στην Καλιφόρνια, παρουσιάζει την πρώτη παραγωγής Ford Mustang «Rocket», η οποία είναι πύραυλος και στην πραγματικότητα. Η παγκόσμια πρεμιέρα της έγινε χθες στο Amelia Island Concours d’Elegance, όπου είχαν την ευκαιρία να τη δει αλλά και να την οδηγήσει ένας επιλεγμένος αριθμός δημοσιογράφων.

Οι αλλαγές και βελτιώσεις που φέρει σε σχέση με την Ford Mustang παραγωγής είναι πολλές και αφορούν τόσο τα μηχανικά μέρη όσο και το αμάξωμα. Εξωτερικά περιλαμβάνει νέο εμπρός άκρο με αλλαγμένη μάσκα, σπόιλερ από ανθρακόνημα και εξαγωνική μάσκα. Νέο είναι και το καπό με τους αεραγωγούς, τα πιο μυώδη φτερά από ανθρακόνημα και οι προσθήκες στα μαρσπιέ. Πιο πλατιά είναι και τα πίσω φτερά, ενώ πολλές προσθήκες έχουν γίνει και στο πολύ εντυπωσιακό πίσω μέρος της Mustang. Τη δυναμική και μυώδη εικόνα ενισχύουν με την σειρά τους η ενσωματωμένη αεροτομή και οι μαύρες ζάντες αλουμινίου των 21 ιντσών. Για την σχεδίασή της υπεύθυνος είναι ο Henrik Fisker, ο οποίος έχει σχεδιάσει μοντέλα όπως τις Aston Martin DB9, BMW Z8 και Karma.

Οι τεχνικές πληροφορίες που δημοσιεύει η Galpin είναι πολύ περιορισμένες, αφού το μόνο στοιχείο που αναφέρει είναι ότι η Mustang Rocket εφοδιάζεται με V8 5.0 supercharged κινητήρα απόδοσης 725 ίππων, έναντι 435 ίππων του εργοστασιακού. Επιπλέον, εφοδιάζεται με ρυθμιζόμενη ανάρτηση και ενισχυμένα φρένα της Brembo.


Get it on Google Play Download on the App Store