800+ άλογα για τη Mustang από Ευρωπαίο βελτιωτή

Το 5λιτρο V8 μοτέρ της Mustang είναι συχνά το πεδίο δράσης βελτιωτών από όλο τον κόσμο, όμως τόσο μεγάλη αύξηση της δύναμης όπως τα 807 άλογα που της χαρίζει η γερμανική Schropp Tuning, τη συναντούμε συνήθως από αμερικανούς βελτιωτές σαν την Hennessey ή την ιστορική Shelby.

Για τους Ευρωπαίους λοιπόν πελάτες-κατόχους του muscle car της Ford που ψάχνουν δύναμη αντίστοιχη με  αυτή που χαρίζουν στη Mustang οι παραπάνω αμερικανοί βελτιωτές, αρχικά η Schropp Tuning με έναν νέο κομπρέσσορα και καινούργιο πρόγραμμα, καταφέρνει να βγάλει 600 άλογα ισχύος από τον 5λιτρο V8 κινητήρα της Ford.

Στη συνέχεια, με επιπλέον επεμβάσεις στο μπλοκ του μοτέρ όπως αναβαθμισμένους κυλίνδρους, πιστόνια, στρόφαλο, αντλία λαδιού κ.λπ., η Schropp κορυφώνει την αύξηση της ισχύος του αμερικάνικου V8, φθάνοντάς την στα 807 άλογα, από 421 εργοστασιακά. Η ροπή εκτοξεύεται και αυτή στα 950 Nm.

Εκτός από τον κινητήρα, ο γερμανός βελτιωτής «πειράζει» και άλλα μέρη της Mustang, προσφέροντάς της για παράδειγμα και μια εντελώς νέα εξάτμιση, σπορ καταλύτη ελευθέρας και σωληνώσεις με διάμετρο 76 χλστ. Μαζί με τη νέα ρυθμιζόμενη ανάρτηση KW V3, την εμπρόσθια carbon μπάρα θόλων και τους νέους τροχούς 21 ιντσών σε μαύρο φινίρισμα, η Schropp εγγυάται ότι η Mustang-πύραυλός της θα είναι σε κάθε περίπτωση σε συνεχή επαφή με την άσφαλτο…

Διαβάστε ακόμα: 

Νέα Ford Mustang με πολλές αλλαγές και 10 ταχύτητες (+video) 

Ρεκόρ Guinness για το μεγαλύτερο σημάδι στον δρόμο (+video) 

Το απόλυτο Ford VelociRaptor 600hp 6×6 από τον Hennessey


Get it on Google Play Download on the App Store