Η BMW M2 Convertible που δεν είναι της BMW

Αυτή η BMW M2 Convertible που βλέπεις εδώ δεν είναι της BMW. Είναι δημιούργημα του ελβετικού οίκου Dahler Design and Technik, ο οποίος πήρε μία Σειρά 2 Convertible και την μετέτρεψε σε M2 Convertible. Το αποτέλεσμα, τουλάχιστον στα νούμερα, τον δικαιώνει.

Η BMW δεν πρόκειται ποτέ να φτιάξει μία BMW M2 Concertible. Αυτό έχουν τονίσει οι ιθύνοντες της μάρκας, καθώς θεωρούν πως το αυτοκίνητο είναι αρκετά hardcore για να βγει σε κάμπριο.

Παρόλα αυτά ο ελβετικός οίκος Dahler Design and Technik είναι πρόθυμος να κάνει όλη τη… βρώμικη δουλειά και να συμπληρώσει αυτός τη ζήτηση για μία BMW M2 Convertible.

Και όπως βλέπουμε και στις εικόνες το κάνει πολύ καλά. Αν και οι Ελβετοί δεν έδωσαν στη δημοσιότητα πολλές τεχνικές λεπτομέρειες για το δημιούργημά τους, αυτό που λένε είναι πως πήραν μία BMW Σειρά 2 Convertible και την έκαναν ακόμη πιο ισχυρή και πιο γρήγορη από την M2 Coupe.

Διαβάστε ακόμη: Η νέα BMW M5 θα γίνεται από τετρακίνητη πισωκίνητη με το πάτημα ενός κουμπιού

Συγκεκριμένα, οι μηχανικοί του οίκου Dahler διατείνονται πως το αυτοκίνητό τους αποδίδει από 402 έως και 419 άλογα και από 580 έως 610 Nm ροπής (εξαρτάται από το πακέτο βελτίωσης που θα ζητήσεις).

Όσον αφορά τις επιδόσεις της M2 Convertible by Dahler, έχει 0-100 χλμ./ώρα σε 4,0 δλ. και τελική ταχύτητα 290 χλμ./ώρα (300 χλμ./ώρα έχει η έκδοση με τα 419 άλογα). Εκτός από τις μηχανικές αλλαγές, η M2 Convertible του οίκου Dahler διαθέτει νέα coilover ανάρτηση και νέα οκταπίστονα φρένα. Όσον αφορά το εσωτερικό της αυτό, όπως και το αμάξωμα εξάλου, δεν έχει ιδιαίτερες αισθητικές παρεμβάσεις.


Get it on Google Play Download on the App Store