Ford Mustang GTT με 800 ίππους και εμφάνιση αλά Ford GT

Τη νέα Mustang GT την έχουμε δει με διάφορες αναβαθμίσεις ισχύος κυρίως, όμως η συγκεκριμένη φέρει και πολλές αισθητικές αλλαγές που παραπέμπουν στο Ford GT.

Η συγκεκριμένη Mustang GTT προέρχεται από την αμερικάνικη Zero to 60 Designs και θα κάνει ντεμπούτο στην Έκθεση Βελτιώσεων SEMA του Λας Βέγκας. Η ονομασία «GTT» προέρχεται από το «GranTurismo Tribute» (σε μετάφραση «GT φόρος τιμής»), αφού στόχος της Zeroto 60 Designs ήταν να τιμήσει το κορυφαίο κουπέ της μάρκας, το Ford GT.

Στο αμάξωμα της Mustang Mustang GTT ξεχωρίζει το νέο καπό, που έχει τραβηχτεί προς τα εμπρός και είναι πιο αιχμηρό, η τεράστια εισαγωγή του αέρα στον προφυλακτήρα, οι δύο μεγάλοι αεραγωγοί πάνω στο καπό στα πρότυπα αυτών του Ford GT και τα πιο πλατιά φτερά.

Στο πλάι, διακρίνονται οι νέες ποδιές με ενσωματωμένους αεραγωγούς για τους πίσω τροχούς που παραπέμπουν και πάλι στο Ford GT, ενώ στο πίσω μέρος οι νέες κεντρικές εξατμίσεις, το πάνελ κάτω από την αεροτομή, τα φωτιστικά σώματα και ο διαχύτης, θυμίζουν το αντίστοιχο τμήμα του κορυφαίου κουπέ της Ford.

Εκτός όμως από την εμφάνιση, η Zero to 60 Designs προχώρησε και σε αρκετές αλλαγές στον κινητήρα της Mustang, συνδυάζοντας πλέον τον 5λιτρο V8 της Ford με έναν κομπρέσσορα της ProCharger, για να αυξήσει την ισχύ του στους 800 ίππους.

Ενισχυμένα είναι και τα φρένα, με νέο σύστημα πέδησης της Brembo, ενώ υπάρχει νέα ανάρτηση Pro Street S της Eibach, μαζί με ζάντες 22 ιντσών της HPE Performance, με ελαστικά Pirelli P-Zero.

Ως προς την παραγωγή της, η Zero to 60 Designs τονίζει ότι από το 2017 θα ξεκινήσει την κατασκευή της Mustang GTT σε περιορισμένο αριθμό αυτοκίνητων. Η τιμή της θα ανακοινωθεί λίγο πριν το τέλος του 2016.

Get it on Google Play Download on the App Store