Νέο Audi A5 DTM με αγωνιστική αύρα από το πρωτάθλημα DTM

Το νέο περιορισμένης παραγωγής Audi A5 DTM, είναι εμπνευσμένο από την εμπλοκή της Audi στο πρωτάθλημα του DTM (German Touring Car Masters) και φέρει αποκλειστικά χαρακτηριστικά. Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από δύο χρόνια είχε λανσάρει το A5 DTM Champion για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Εξωτερικά διακρίνεται από τα λογότυπα DTM, quattro και Audi Sport, το κόκκινο χρώμα Misano red που έρχεται σε αντίθεση με το μαύρο γυαλιστερό χρώμα στη μάσκα, τα αυτοκόλλητα στα πλαϊνά, το διαχύτη και τη διακριτική αεροτομή στο τελείωμα του πίσω καπό. Τη δυναμική εικόνα του ενισχύουν οι αλουμινένιες ζάντες των 20 ιντσών με ελαστικά 265/30 R20.

Αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό ξεκινώντας με το άνοιγμα της πόρτας, στην οποία ο ενσωματωμένος προτζέκτορας φωτίζει στο δρόμο το λογότυπο DTM. Ξεχωριστό τόνο χαρίζουν οι κόκκινες επενδύσεις στις πόρτες, στην βάση της κονσόλας και στις πλάτες των μπάκετ καθισμάτων, οι κόκκινες ραφές στα καθίσματα, τιμόνι και πόρτες, καθώς και τα ανοξείδωτα πεντάλ.

Κάτω από το μακρύ καπό του Audi A5 DTM φιλοξενείται ο πετρελαιοκινητήρας 3.0 TDI, ισχύος 245 ίππων και 580 Nm ροπής. Το συλλεκτικό μεσαίο κουπέ επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,9 δευτερόλεπτα, η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, η κατανάλωση ανέρχεται σε 6,3 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 162 γρ./χλμ. Η μετάδοση στη μόνιμη τετρακίνηση quattro γίνεται μέσω του 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου S tronic.

To Audi A5 DTM θα διατεθεί σε μόλις 50 αντίτυπα, στην τιμή (Γερμανίας) των 74.540 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store