Νέο ηλεκτρικό SUV Audi e-tron quattro με 500 χλμ. αυτονομίας

Στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης η Audi θα παρουσιάσει το ηλεκτρικό πρωτότυπο SUV μοντέλο Audi e-tron quattro, το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο σχεδιασμένο εξ αρχής μεγάλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της φίρμας και θα μπει στην παραγωγή το 2018. Από τα πρώτα σκίτσα που έδωσε στη δημοσιότητα διακρίνεται η αερο-δυναμική σχεδίαση του αμαξώματός του (αεροδυναμικός συντελεστής ρεκόρ στην κατηγορία με cd 0,25).

Για την εξέλιξή του χρησιμοποιήθηκε η δεύτερης γενιάς πλατφόρμα MLB του ομίλου Volkswagen, πάνω στην οποία βασίζεται και το νέο Audi Q7. Το μήκος του Audi e-tron quattro θα κυμαίνεται μεταξύ των Audi Q5 (4.629 χλστ.) και Q7 (5.052 χλστ.), δηλαδή περίπου στα 4,8 μέτρα. Στο 4θέσιο εσωτερικό του με την τύπου κουπέ καμπίνα ξεχωρίζουν και οι οθόνες OLED, όπου όλες οι λειτουργίες του αυτοκινήτου θα ελέγχονται μέσω οθονών αφής και δεν θα υπάρχουν τα “παλαιομοδίτικα” κουμπιά.

Κάτω από το δάπεδο του ηλεκτρικού SUV και μεταξύ των δύο αξόνων θα υπάρχει μια μεγάλη μπαταρία ιόντων – λιθίου, η οποία εξασφαλίζει χαμηλό κέντρο βάρους και ιδανικό ζύγισμα μεταξύ των δύο αξόνων. Η Audi θα υιοθετήσει την τεχνολογία του σπορ ηλεκτρικού Audi R8 e-tron των 462 ίππων και θα εφοδιάζει το e-tron quattro με τρεις ηλεκτροκινητήρες -ένα στον εμπρός άξονα και δύο στον πίσω. Όσο για την αυτονομία του θα ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα.

Get it on Google Play Download on the App Store