Αναβαθμισμένο αυτόνομο Audi RS 7 με 400 λιγότερα κιλά

Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της Audi έρχεται όλο και πιο κοντά στην παραγωγή και παρουσιάζεται μέσω του σημαντικά αναβαθμισμένου αυτόνομου RS 7, ενώ για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί στο νέας γενιάς Audi A8. Τον Οκτώβριο του 2014 ένα αυτόνομο RS 7 με το παρατσούκλι “Bobby” είχε ολοκληρώσει χωρίς οδηγό ένα γύρο στην πίστα του Χόκενχαϊμ σε ταχύτητες που έφταναν τα 240 χλμ./ώρα.

Το νέας γενιάς αυτόνομο Audi RS 7 με την ονομασία “Robby” διαθέτει ισχύ 560 ίππων και είναι κατά 400 σχεδόν κιλά ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του, κάτι που αν μη τι άλλο δηλώνει σημαντική πρόοδο και εξέλιξη. Παράλληλα η επιβράδυνση, επιτάχυνση και ο χειρισμός του τιμονιού γίνονται πλήρως αυτόνομα και με απόλυτη ακρίβεια.

Όταν βγει στην παραγωγή το αυτόνομο σύστημα οδήγησης στο επόμενο Audi A8 θα αναλαμβάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της στάθμευσης ή στο σταμάτα – ξεκίνα στους μποτιλιαρισμένους αυτοκινητόδρομους με ταχύτητες έως 60 χλμ./ώρα. Επιπλέον, σύμφωνα με την Audi, θα μειώνει το στρες και θα βελτιώνει την άνεση και θα δίνει στον οδηγό περισσότερη ελευθερία κινήσεων. Βέβαια μέχρι ο οδηγός του συνηθίσει την αυτόματη οδήγηση μόνο χαλαρός δεν θα είναι…

Get it on Google Play Download on the App Store