Νέο Audi TT offorad με 408 hp και 1.9 λτ./100 χλμ. κατανάλωση!

Το νέο Audi TT offroad concept είναι επίσημο και δεν πρόκειται για κάποιο… ξεχασμένο Πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά για ένα πρωτότυπο που δείχνει μελλοντικό αυτοκίνητο παραγωγής. Το TT offroad concept συνδυάζει τα κουπέ στοιχεία του νέου TT με δύο επιπλέον πόρτες και αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, ενώ εφοδιάζεται με υβριδικό σύνολο συνδυαστικής ισχύος 408 ίππων και 650 Nm ροπής.

Το υβριδικό σύστημα αποτελείται από ένα 2.0 TFSI κινητήρα απόδοσης 292 ίππων και 380 Nm ροπής και από ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ 40 kW (54 ίππων) και 220 Nm ροπής. Παράλληλα, στον πίσω άξονα υπάρχει ένας δεύτερος ηλεκτροκινητήρας 85 kW (115 ίππων) και 270 Nm ροπής. Η μετάδοση γίνεται μέσω ενός 6τάχυτου κιβωτίου e-S tronic. Επίσης, είναι σχεδιασμένο και για ασύρματη φόρτιση που δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες.

Το  Audi TT offroad concept βασίζεται στην πλατφόρμα MQB και στο διαστάσεων 4,39 μ. μήκους, 1,85 μ. πλάτους, 1,53 μ. ύψους και με 2,63 μ. μεταξόνιο αμάξωμά του πολλά τμήματα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Από το ελαφρύ αυτό μέταλλο αποτελούνται τμήματα της εμπρός ανάρτησης με τα γόνατα ΜακΦέρσον, ενώ πίσω υπάρχουν τετραπλοί σύνδεσμοι.

Το plug-in hybrid πρωτότυπο αυτό μοντέλο μπορεί να κινηθεί μόνο με την ηλεκτρική ενέργεια μέσω του ηλεκτρικού μοτέρ στον πίσω άξονα με μέγιστη ταχύτητα τα 130 χλμ./ώρα, στο Hybrid mode συνδυάζονται και οι τρεις κινητήρες, ενώ στο Sport mode παρέχεται πλήρης ισχύς. Οι επιδόσεις είναι ταχύτατες, αφού τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε μόλις 5,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Παράλληλα, η Audi ανακοινώνει κατανάλωση μόλις 1.9 λτ./100 χλμ. μεικτής διαδρομής και εκπομπές CO2 στα 45 γρ./χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store