Audi TT ultra quattro με 300 κιλά λιγότερα

Στο Worthersee 2013 (8-11 Μαΐου), η Audi θα παρουσιάσει το TT ultra quattro concept, το οποίο έχει υποστεί εντατική δίαιτα, αφού έχει «χάσει» 300 κιλά και ζυγίζει μόλις 1.111 κιλά, με τον 2.0 TFSI κινητήρα των 310 ίππων και 400 Nm ροπής. Έτσι επιτυγχάνει αναλογία κιλών ανά ίππο στα 3,6 kg/hp και για τα 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόνο 4,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 280 χλμ./ώρα.

Για τη μείωση του βάρους έχει γίνει ευρεία χρήση ελαφριών υλικών στην κατασκευή του, όπως είναι τμήματα από αλουμίνιο στο πλαίσιο, ενισχυμένες ίνες άνθρακα στο πίσω τμήμα, στο κεντρικό τούνελ, στην οροφή και τις πίσω κολόνες του αμαξώματος, εξαρτήματα από μαγνήσιο στο δάπεδο και σε διάφορα σημεία ως ενισχυτικό υλικό.

Πολλές είναι η αλλαγές και στην εξωτερική εμφάνιση του Audi TT ultra quattro concept, με τη διχρωμία, τη μαύρη μάσκα από την οποία έχει αφαιρεθεί το σήμα και έχει τοποθετηθεί στο καπό, τα αεροδυναμικά βοηθήματα με τη μεγάλη πίσω αεροτομή από αλουμίνιο και ανθρακόνημα, ενώ οι καθρέπτες έχουν δώσει τις θέσεις τους σε κάμερες, που μεταφέρουν την εικόνα στην οθόνη οροφής, αντί του εσωτερικού καθρέπτη.

Επιπλέον το Audi TT ultra quattro concept τα εμπρός φρένα αποτελούνται από δίσκους ανθρακονήματος με αλουμινένιες δαγκάνες, από ανθρακόνημα είναι κατασκευασμένα μέχρι και τα ελατήρια της ανάρτησης, ενώ η κλασική μπαταρία αντικαταστάθηκε από μια ελαφρύτερη ιόντων λιθίου. Δίαιτα έχει υποστεί και το εσωτερικό, στο οποίο έχει γίνει ευρεία χρήση ελαφριών υλικών, από τις επενδύσεις έως τα μπάκετ καθίσματα.   

Get it on Google Play Download on the App Store