Alfa Romeo Giulia με κινητήρα 1.8 λτ. biturbo ισχύος 300 ίππων!

Μπορεί ακόμα να μην έχουμε δει τον αντικαταστάτη της Alfa Romeo 159, την Gulia (ούτε η ονομασία δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα), ωστόσο έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς πολλές φήμες γύρω από αυτή. Λίγο καιρό πριν την επίσημη παρουσίαση της Giulia, που αναμένεται τον ερχόμενο Ιούνιο, διέρρευσε στο διαδίκτυο μια νέα πληροφορία, η οποία αναφέρεται σχετικά με την ύπαρξη ενός ολοκαίνουργιου 1.8 λτ. κινητήρα.

Το biturbo μηχανικό αυτό σύνολο θα εφοδιάζεται με ένα μικρό turbo για τις χαμηλές στροφές και με ένα δεύτερο μεγαλύτερο που θα ενεργοποιείται από τις μεσαίες στροφές και άνω. Σίγουρα δεν πρόκειται για μια νέα τεχνολογία, ωστόσο αναφέρεται ότι ο 1.8 λτ. αυτός κινητήρας με το μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων θα αποδίδει 300 ίππους στις 5.600 σ.α.λ. και 400 Nm ροπής στις 3.800 σ.α.λ. (ψηλά για turbo).

Το Euro 6 αυτό μηχανικό σύνολο θα συνδυάζεται με διπλού συμπλέκτη αυτόματο κιβώτιο και θα επιταχύνει τη μεσαία Alfa Romeo με την πισωκίνητη πλατφόρμα Giorgio στα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,0 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 245 χλμ./ώρα. Επιπλέον, η Giulia θα εφοδιάζεται με τον ίδιο 1.8 λτ. κινητήρα με μονό turbo και απόδοση 240 ίππων, ενώ στην κορυφή θα τοποθετείται ο V6 3.0 twin-turbo των 526 ίππων.

Ψηφιακή εικόνα από: Thorsten-Krisch

Get it on Google Play Download on the App Store