Το καλοκαίρι η νέα και ανατρεπτική Alfa Romeo Giulia

Πλησιάζει ο καιρός από την παρουσίαση της νέας πολυαναμενόμενης μεσαίας Alfa Romeo που θα αντικαταστήσει την 159, η οποία λανσαρίστηκε το 2005 και σταμάτησε να παράγεται το 2011. Η νέα Giulia -όπως κατά πάσα πιθανότητα θα ονομάζεται- θα είναι εντελώς διαφορετική όχι μόνο σε σχεδίαση αλλά και σε δυναμικά χαρακτηριστικά, δεδομένου ότι θα βασίζεται σε πλατφόρμα από Maserati και θα είναι πισωκίνητη (και τετρακίνητη).

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί φυσικά στην σχεδίαση, ωστόσο εκτός από όμορφη και δυναμική θα είναι και μια γνήσια και απολαυστική στο δρόμο Alfa Romeo. Μάλιστα το αφεντικό της Alfa Romeo, ο Harald Wester, δήλωσε ότι «τα πιο πρόσφατα μοντέλα όπως η Brera, 159 και Spider ήταν όμορφες αλλά είχαν… χάσει το ιστορικό DNA της μάρκας.»

Παράλληλα, στα μυστικά εργαστήρια της Alfa Romeo θα προσληφθούν μέχρι τα τέλη του έτους 600 υπάλληλοι, οι οποίοι θα εξελίξουν οκτώ νέα μοντέλα και μια νέα γκάμα 4κύλινδρων και 6κύλινδρων κινητήρων βενζίνης και ντίζελ για τις Alfa Romeo. Η επένδυση αυτή θα φτάσει τα 5 δις ευρώ, ενώ στόχος της ιστορικής μάρκας είναι μέχρι το 2018 να φτάσει τις 400.000 πωλήσεις ετησίως, έναντι μόλις 74.000 το προηγούμενος έτος.

Σύμφωνα με τον Harald Wester τα πέντε βασικά χαρακτηριστικά που θα έχουν σημασία για την Alfa Romeo είναι οι προηγμένης τεχνολογίας κινητήρες, η τέλεια κατανομή βάρος 50:50 ανά άξονα, οι μοναδικές τεχνικές λύσεις, η χαμηλή αναλογία βάρους/ισχύος και  το εμφαντικό ιταλικό ντιζάιν.

Get it on Google Play Download on the App Store