Νέο Ford Ranger με σημαντικά αναβαθμισμένη τεχνολογία

H Ford αποκαλύπτει το ανανεωμένο Ranger, το οποίο είναι σημαντικά βελτιωμένο και εκσυγχρονισμένο σε πάρα πολλά σημεία που αφορούν τόσο την σχεδίαση, όσο την τεχνολογία και τα μηχανικά μέρη. Ξεκινώντας από το αμάξωμά του, το εμπρός μέρος διαθέτει νέα φωτιστικά σώματα, καπό, μάσκα και προφυλακτήρα, δείχνοντας πιο επιβλητικό και μυώδες. Πλήρως ανανεωμένο είναι και το εσωτερικό με την πιο μοντέρνα κεντρική κονσόλα, στην οποία ενσωματώνεται η οθόνη αφής 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων. Επίσης ο νέος διπλός TFT πίνακας οργάνων προέρχεται απευθείας από τα επιβατικά μοντέλα της Ford, ενισχύοντας την σύγχρονη εικόνα του Ranger.


Για την κίνησή του υπάρχουν τέσσερα συνολικά μηχανικά σύνολα συνδυασμένα με 6τάχυτο μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Στην κορυφή τοποθετείται ο βελτιωμένος 5κύλινδρος ντίζελ 3.2 λτ. Duratorq TDCi ισχύος 200 ίππων και 470 Nm ροπής, ο οποίος προσφέρει χαμηλότερη έως 18 οικονομία στα καύσιμα. Πιο κάτω τοποθετείται ο 4κύλινδρος 2.2 λτ. Duratorq TDCi με επίσης βελτιωμένη οικονομία και απόδοση 160 ίππων και 385 Nm ροπής, ενώ στην βάση υπάρχει ο ίδιος κινητήρας με ισχύ 130 ίππων. Το νέο Ranger προσφέρεται και με τον κινητήρα βενζίνης 2.5 λτ. ισχύος 166 ίππων και 225 Nm ροπής.

Στις 4κίνητες εκδόσεις υπάρχει ένα περιστροφικό χειριστήριο δίπλα από τον επιλογέα ταχυτήτων για την επιλογή της κίνησης 2WD, 4WD και 4L για ηλεκτρονικό μπλοκάρισμα του πίσω διαφορικού. Όσον αφορά στα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά του, η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος ανέρχεται σε 230 χιλιοστά, το βάθος υδάτινου κωλύματος στα 800 χλστ., η γωνία προσέγγισης 28 μοίρες και εξόδου 25 μοίρες. Επιπλέον, όσον αφορά στα οδηγικά του χαρακτηριστικά, τοποθετήθηκε ηλεκτρική υποβοήθηση στο τιμόνι.

Στον εξοπλισμό του νέου Ranger περιλαμβάνεται και το σύστημα πολυμέσων SYNC 2, καθώς και τα διάφορα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας που είναι γνωστά από τα επιβατικά αυτοκίνητα, όπως τα εξής: ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, επαγρύπνησης του οδηγού, σύστημα πληροφόρησης τυφλού σημείου, προσαρμοζόμενου cruise control κ.α.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store