Νέα πιο «αεράτη» Alfa Romeo 4C Spider με αφαιρούμενη οροφή

Η άκρως γοητευτική και δυναμική Alfa Romeo 4C Coupe αποκτά και την «ανοιχτή» έκδοση 4C Spider, η οποία αν μη τι άλλο μοιάζει πολύ από πίσω σαν μια μικρή Ferrari και είχε εμφανιστεί ως πρωτότυπη στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο. Σχεδιαστικά διαφέρει από την «κλειστή» στην σχεδίαση της οροφής και του πίσω μέρους διαφορετικά και πιο όμορφα είναι τα εμπρός φωτιστικά σώματα και τα πίσω τεχνολογίας LED, ενώ προαιρετικά διατίθεται με σύστημα εξάτμισης Akrapovic και απολήξεις από ανθρακόνημα στο κέντρο του πίσω προφυλακτήρα. Νέου σχεδιασμού είναι και οι ζάντες αλουμινίου διαμέτρου 17 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω σε ασημί ή σκούρο χρώμα. Προαιρετικά προσφέρονται σφυρήλατες αλουμινίου 18 ιντσών εμπρός και 19 ιντσών πίσω.   

Η οροφή αποτελείται από υφασμάτινα τμήματα τα οποία αφαιρούνται και αποθηκεύονται, ωστόσο αργότερα θα υπάρχει και η επιλογή του hardtop από ανθρακόνημα. Το επιπλέον βάρος που πρόσθεσε ανέρχεται στα 10 κιλά.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα σπορ δερμάτινα καθίσματα με τον σκελετό από ανθρακόνημα, το flat bottomed τιμόνι, τα αλουμινένια πεντάλ, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 7 ιντσών και οι κίτρινες ραφές στο μαύρο δέρμα. Μοναδικό παράταιρο στοιχείο είναι το after market ηχοσύστημα της Alpine, στη θέση του οποίου έπρεπε να υπήρχε ένα εργοστασιακό σχεδιασμένο σύμφωνα με το ταμπλό του αυτοκινήτου.

Πίσω από τα καθίσματα και στο κέντρο του αμαξώματος από ανθρακόνημα με ενισχύσεις από αλουμίνιο και ατσάλι για την ενίσχυση της στρεπτικής ακαμψίας, φιλοξενείται ο 1750 turbo κινητήρας απόδοσης 237 ίππων και 350 Nm ροπής. Το μηχανικό αυτό σύνολο συνδυάζεται με το διπλού συμπλέκτη TCT κιβώτιο ταχυτήτων και το «Alfa DNA», επιταχύνοντας την 4C Spider στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα.

Get it on Google Play Download on the App Store