Renault Twingo E-Tech: Η αναβίωση ενός τοτέμ

Η Renault το έχει πάρει απόφαση να αλλάξει το στάτους της ηλεκτροκίνησης, καθώς μετά την επιστροφή του 5 και των 25.000 ευρώ που αναμένεται να κοστίζει, ετοιμάζει το λανσάρισμα ενός ακόμα πιο προσιτού EV. Καταλληλότερη κίνηση από την αναβίωση του ονόματος και του σχήματος του Twingo δεν υπήρχε, οπότε ιδού η τέταρτη γενιά του πολυαγαπημένου αυτοκινήτου πόλης!

Το πρωτότυπο Twingo E-Tech electric είναι καινοτόμο, ευφυές, κατάλληλο για τη σύγχρονη εποχή και εξίσου καινοτόμο με το αρχικό μοντέλο, το οποίο ξεχώρισε χάρη στη μινιμαλιστική σιλουέτα του, το παιχνιδιάρικο σχήμα των φώτων του, τη μοναδική του ευελιξία, αλλά και τα χαρούμενα vibes που εξέπεμπε. Το μικρό μέγεθος του πρωτοτύπου Twingo E-Tech electric, φροντίζει για την ευελιξία του στις αστικές μετακινήσεις, ενώ οι πέντε πόρτες του το καθιστούν εξαιρετικά πρακτικό. Το ενός όγκου αμάξωμά του περιλαμβάνει μια σταθερή γυάλινη οροφή που πλημμυρίζει με φυσικό φως το ευρύχωρο εσωτερικό.

Μια σειρά από λεπτομέρειες εμπνευσμένες από το αρχικό Twingo, ενισχύουν τον χαρακτήρα αυτού του πρωτοτύπου και δίνουν έμφαση στις σύγχρονες αναλογίες και τις ρευστές του επιφάνειες. Τα πίσω φώτα που προεξέχουν και έχουν το ίδιο καμπυλωτό σχήμα με τα εμπρός, η σιλουέτα του αμαξώματος, οι καμπύλες, το ημικυκλικό μοτίβο στα φανάρια, οι τρεις «αεραγωγοί» στο καπό (που είναι μικρές οθόνες για την ένδειξη της μπαταρίας), οι κυκλικές χειρολαβές της πόρτας, όλα στοιχεία παρμένα απευθείας από το εμβληματικό «Γαλλάκι» του 1992.

Το πρωτότυπο Twingo E-Tech electric θα παρουσιαστεί στο προσεχές Σαλόνι του Παρισιού (14-20 Οκτώβρη), σηματοδοτώντας το επόμενο κεφάλαιο σε μια ιστορία που ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 30 χρόνια. Η έκδοση παραγωγής του Twingo MK4 θα είναι διαθέσιμη το 2026, βασιζόμενη στην πλατφόρμα AmpR Small (το νέο όνομα της CMF-BEV), μαζί με το νέο R5 αλλά και μια ολόκληρη σειρά επερχόμενων EVs τόσο από τη Renault, όσο και τη Nissan. Στόχος της γαλλικής εταιρίας είναι μια αρχική τιμή κάτω των 20.000 ευρώ, εκπληρώνοντας τη δέσμευσή της για προσιτή ηλεκτροκίνηση σε περισσότερους ανθρώπους.

Get it on Google Play Download on the App Store