Ποια πόλη απαγορεύει τα ηλεκτρικά από κλειστά πάρκινγκ;

Κατά καιρούς έχουν εκδοθεί προειδοποιητικές συστάσεις για τη στάθμευση ηλεκτρικών, από τοπικούς φορείς. Στην Κίνα, για παράδειγμα, οι αρχές προειδοποιούσαν τον κόσμο να μην παρκάρει δίπλα σε τέτοιου είδους οχήματα. Εδώ έχουμε περιορισμούς στα πλοία, ωστόσο στην Κορέα πέρασαν στο φάσμα του πλήρους αποκλεισμού! Συγκεκριμένα, στην πρωτεύουσα της χώρας.

Η Μητροπολιτική Κυβέρνηση της Σεούλ προέβη σε αυτή την ρηξικέλευθη κίνηση, ύστερα από περιστατικό πυρκαγιάς που προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε συγκρότημα διαμερισμάτων. Στις αρχές του μήνα ξέσπασε φωτιά σε υπόγειο χώρο στάθμευσης, που επεκτάθηκε σε τέτοιο βαθμό ώστε «σακάτεψε» πάνω από 880 οχήματα και άφησε χωρίς νερό και ρεύμα περισσότερα από 1.600 νοικοκυριά! H ρίζα του κακού εντοπίστηκε σε μια σταθμευμένη Mercedes EQE, η οποία δεν φόρτιζε – το αντίθετο, πήρε από μόνη της φωτιά. Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα υπήρξε τόσο καταστροφικό, ώστε η τοπική κυβέρνηση πήρε ριζικά μέτρα.

Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τα τέλη Σεπτέμβρη, συνοδευόμενο από κάμποσους ακόμα περιορισμούς. Για παράδειγμα, κανένα EV δεν θα επιτρέπεται να φορτίζει πέραν του 80% στο δίκτυο φορτιστών της πόλης (με έμφαση στους ταχυφορτιστές), ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να μπει το ίδιο όριο και στους ιδιωτικούς φορτιστές. Με άλλα λόγια, όποιος ζει στη Σεούλ και έχει ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι πιθανό να μη μπορεί να το φορτίσει πλήρως (στο 100% δηλαδή), ούτε στο ίδιο του το σπίτι! Παρόλα αυτά, από τις 139 πυρκαγιές σχετικές με οχήματα που έχουν καταγραφεί στη Νότιο Κορέα τα τελευταία 3 χρόνια, μόνο οι 26 εκδηλώθηκαν ενώ φόρτιζε κάποιο EV. Οι 68 ξεκίνησαν ενώ το όχημα βρισκόταν σε κίνηση, ενώ οι 36 όταν ήταν παρκαρισμένο.

Get it on Google Play Download on the App Store