Νίκη για Sordo και Citroen στο Ράλι Γερμανίας

Την πρώτη του νίκη στην πορεία του στο WRC κατέκτησε ο Dani Sordo της Citroen μετά από έναν επεισοδιακό αγώνα. Για να γευτεί τη νίκη χρειάστηκε να περάσουν 10 χρόνια αγωνιστικής καριέρας και να τεθούν ουσιαστικά εκτός αγώνα οι δύο οδηγοί της VW Motorsport ωστόσο αυτό δεν μειώνει την εμφάνιση του Sordo ο οποίος κονταροχτυπήθηκε με τον Thierry Neuville με εκείνον να κάνει μια πολύ καλή εμφάνιση και να τερματίζει τελικά 2ος.

Στην 3η θέση βρέθηκε ο έτερος οδηγός της Citroen Μikko Hirvonen μειώνοντας σημαντικά τη διαφορά στο πρωτάθλημα κατασκευαστών ενώ 4ος βρέθηκε ο Martin Prokop ισοφαρίζοντας την καλύτερή του επίδοση στον θεσμό (όπως στην Αργεντινή το 2012). Την καλύτερή του εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Robert Kubica για το πρωτάθλημα WRC2 τερματίζοντας 5ος γενικής αυξάνοντας σημαντικά την διαφορά του από τον Al Kuwari και οδεύοντας έτσι προς τον τίτλο στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Στην 6η θέση βρέθηκε άλλος ένας οδηγός του WRC2 ο E. Evans ο οποίος έκανε και εκείνος τον καλύτερό του αγώνα.

Ο J.M. Latvala περιέσωσε κάπως την κατάσταση για την Volkswagen Motorsport τερματίζοντας μετά από σωρεία προβλημάτων στην 7η θέση ενώ 8ος τερμάτισε ο Νεοζηλανδός H. Paddon του WRC2 με Skoda Fabia. Tην βαθμολογούμενη 10άδα συμπλήρωσαν οι M. Ostberg και E. Novikov που και εκείνοι αντιμετώπισαν προβλήματα με την ολισθηρότητα των ασφάλτινων βρεγμένων σε πολλές περιπτώσεις ειδικών διαδρομών. Ο Sebastien Ogier που προηγείται στο πρωτάθλημα κατάφερε να προσθέσει 3 μόλις βαθμούς στην βαθμολογία του από την νίκη του στην power stage με τον Thierry Neville να περνάει 2ος με διαφορά 75 βαθμών.

Απομένουν ακόμη 4 αγώνες για το τέλος του πρωταθλήματος με τον επόμενο αγώνα (Ράλι Αυστραλίας) να είναι προγραμματισμένος για τις 12-15 Σεπτεμβρίου. 

Get it on Google Play Download on the App Store