Ράλλυ Ακρόπολις 2013: Ανατροπές την 1η μέρα

  • https://autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2013/06d50ace0c29db9ed14b87bbbc3592d4ac_XL.jpg

Το Ράλλυ Ακρόπολις έχει την φήμη του πιο σκληρού αγώνα στο WRC, γεγονός που επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία χρονιά από την πρώτη κιόλας μέρα. Έτσι στην ειδική διαδρομή Κινέτα-Πίσσια των 47,70 χιλιομέτρων, το φαβορί του αγώνα Sebastien Ogier με το VW Polo R WRC εγκατάλειψε ύστερα από ένα κλατάρισμα και κατόπιν από πρόβλημα στην πίεση καυσίμου. Παράλληλα, το δεύτερο φαβορί και διεκδικητής του τίτλου, Mikko Hirvonen, έχασε 6 ολόκληρα λεπτά από με το σύστημα διεύθυνσης του Citroen DS3. Εκτός μάχης τέθηκε ακόμα ο Mads Ostberg με το Ford Fiesta WRC, ο οποίος έχασε τον τροχό του αυτοκινήτου του.

Με όλες αυτές τις… αναποδιές ωφελημένος βγήκε ο νεαρός Ρώσος Evgeny Novikov με το Ford Fiesta WRC της Qatar M-Sport, κάνοντας ένα ταχύ χρόνο στην Κινέτα-Πίσσια, όπως και στη 2η νυχτερινή ειδική διαδρομή με αποτέλεσμα να «ανοίξει» σημαντική διαφορά από τον 2ο στην κατάταξη, Dani Sordo. Στην Τρίτη θέση βρέθηκε Jari-Matti Latvala με το VW Polo R WRC αντιμετωπίζοντας και αυτός κάποια προβλήματα με το χειρόφρενο.

Από τις ελληνικές ομάδες μεταξύ των σημαντικότερων εγκαταλείψεων ήταν αυτή του Λάμπρου Αθανασούλα με το Mitsubishi Lancer EVO X της Ralliart Italy, λόγω σπασμένου ψαλιδιού. Σήμερα συνεχίζει η έντονη δράση στις ειδικές διαδρομές της Πελοποννήσου, με τέσσερις επαναλαμβανόμενες ε.δ. (Κλένια-Μυκήνες, Γυμνό, Κεφαλάρι, Ζήρεια) και συνολικά 150 αγωνιστικά χιλιόμετρα. 

Πατήστε εδώ για να δείτε το Πρόγραμμα και τους Χάρτες του Rally Acropolis 2013

Get it on Google Play Download on the App Store