Ράλλυ Ακρόπολις 2η μέρα: «Πέταξε» ο Latvala

Στη δεύτερη μέρα του Rally Acropolis 2013 υπήρξαν ξανά ανατροπές και κακοτυχίες, που οφείλονται κατά βάση στα πολλά κλαταρισμένα ελαστικά. Κάτι ανάλογο έμελλε να πάθει και ο προπορευόμενος της 1ης μέρας, Evgeny Novikov, ο οποίος στη 2η ε.δ. της ημέρας χτύπησε σε μια πέτρα, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αλλάξει τον τροχό του Fiesta, αλλά και να προκαλέσει ζημιά στην ανάρτηση του Ford Fiesta RS WRC και να πέσει εκεί στην 8η θέση. Γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Latvala με το VW Polo R WRC και σκαρφάλωσε στην 1η θέση.

Μετά από αυτό ο Latvala «πέταξε» και παρέμεινε επικεφαλής της κατάταξης, ενώ παράλληλα άνοιξε τη διαφορά του στο τέλος της ημέρας κατά 1:04.1 από τον Ισπανό οδηγό της Citroen Dani Sordo. Στην 3η θέση της κατάταξης μετά από δύο σκληρές μέρες αγώνα βρέθηκε ο Βέλγος Thierry Neuville με το Ford Fiesta RS WRC, οδηγώντας προσεκτικά όπως και ο Sordo.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και στην κατηγορία WRC-2, όπου ο πρώην πιλότος της Formula 1, Robert Kubica με το Citroen DS3 RRC, παραμένει στην κορυφή της κατάταξης, πραγματοποιώντας έναν πολύ καλό αγώνα.

Στην αυριανή, τρίτη και τελευταία ημέρα του αγώνα περιλαμβάνονται 4 ε.δ. συνολικού μήκους 83,2 χιλιομέτρων. Μάλιστα η τελευταία ειδική διαδρομή, Λουτράκι 2, μήκους 30 χιλιομέτρων, θα αποτελέσει και την Power Stage, από την οποία οι τρεις πρώτοι θα αποκομίσουν επιπλέον βαθμούς για το Πρωτάθλημα Οδηγών. 

Πατήστε εδώ για να δείτε το Πρόγραμμα και τους Χάρτες του Rally Acropolis 2013

Get it on Google Play Download on the App Store