Νέο μεγάλο Volkswagen C Coupé GTE με 2,3 λτ. κατανάλωση!

Παγκόσμια πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης θα κάνει αύριο, 20 Απριλίου το νέο μεγάλο υβριδικό 4θυρο κουπέ πρωτότυπο Volkswagen C Coupé GTE, μαζί και με το Scirocco GTS. Το προοδευτικό C Coupé GTE απεικονίζει μια νέα σχεδιαστική προσέγγιση για το μελλοντικό κορυφαίο σεντάν της Volkswagen, δηλαδή τον αντικαταστάτη της ναυαρχίδας της VW, του Phaeton.

Το μήκους 5.071 χλστ. και με μεταξόνιο 3.014 χλστ. αμάξωμα, χαρακτηρίζεται από τις πολλές ευθείες γραμμές και τα παραλληλόγραμμα σχήματα, σύμφωνα με τα νεότερα πρότυπα της VW. Αντίστοιχα και το εσωτερικό διακρίνεται από τις επίπεδες επιφάνειες και τις ευθείες, ενώ την υψηλή του τεχνολογία ενισχύουν οι οθόνες στον πίνακα οργάνων και στην κεντρική κονσόλα. Παράλληλα στο πίσω τμήμα της καμπίνας υπάρχουν δύο ανεξάρτητα καθίσματα που χωρίζονται από μια πλατιά κεντρική κονσόλα με ψηφιακή οθόνη.

Για την κίνηση του C Coupé GTE φροντίζει ένα από τα πιο εξελιγμένα υβριδικά συστήματα. Αυτό περιλαμβάνει ένα TSI κινητήρα απόδοσης 210 ίππων (δεν αναφέρεται χωρητικότητα) συνδυασμένο με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 124 ίππων και με την συνδυαστική απόδοση να φτάνει τους 245 ίππους και 500 Nm ροπής. Σίγουρα θα περίμενε κανείς πολύ υψηλότερη ισχύ για ένα μεγάλο αυτοκίνητο άνω των 5 μέτρων.

Το υβριδικό σύνολο περιλαμβάνει ακόμα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και μια μπαταρία ιόντων – λιθίου τοποθετημένη στο πορτ μπαγκάζ, η οποία επιτρέπει στο C Coupé GTE να κινηθεί μόνο με την χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας για αποστάσεις έως 50 χλμ./ώρα και σε ταχύτητες έως 130 χλμ./ώρα. Η συνολική αυτονομία του υβριδικού συστήματος φτάνει τα 800 χιλιόμετρα, ενώ η κατανάλωση ανέρχεται στα 2,3 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα μόλις 55 γρ./χλμ. Όσον αφορά στις επιδόσεις, το μεγάλο 4θυρο κουπέ επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 8,6 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 232 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store