Αγωνιστικό VW Beetle Andretti Rallycross GRC 2.0 TSI 560 HP!

Η VW παρουσιάζει επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Σικάγο την αγωνιστική εκδοχή του Beetle, με 2λιτρο TSI κινητήρα 560 ίππων και τετρακίνηση. Το αυτοκίνητο αποτελεί προϊόν εξέλιξης του αμερικάνικου τμήματος της VW και της Andretti Sports Marketing, το οποίο θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Rallycross της φετινής χρονιάς.

Πίσω από το τιμόνι του αγωνιστικού VW Beetle και για λογαριασμό της ομάδας Andretti Autosport θα βρεθεί ο νικητής του Πρωταθλήματος το 2011 και το 2012, Τάνερ Φουστ, αλλά και ο πρώην οδηγός της Φόρμουλα 1 και του NASCAR, Σκοτ Σπιντ. Αρχικά και στους πρώτους αγώνες της χρονιάς, η ομάδα θα χρησιμοποιεί το περσινό αγωνιστικό VW Polo, αλλάζοντάς το στη συνέχεια με το καινούργιο αγωνιστικό VW Beetle που παρουσιάζεται στο Σικάγο.

Το Πρωτάθλημα Red Bull Rallycross αποτελείται από 10 αγώνες που πραγματοποιούνται σε μεικτές πίστες (χώμα και άσφαλτο) στις οποίες λαμβάνουν μέρος αγωνιστικά αυτοκίνητα με ισχύ έως 600 ίππους. Ο θεσμός κυρίως στις Η.Π.Α. έχει πολλούς και πιστούς fans, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το 2013 σε αυτόν συμμετείχαν πολλοί γνωστοί οδηγοί αγώνων όπως ο Κεν Μπλοκ και ο Τράβις Παστράνα, ο Κάρλος Σάινθ, ο Χένινγκ Σόλμπεργκ, ο Νέλσον Πικέ Τζούνιορ, αλλά και ο φετινός νικητής του Ράλι Ντακάρ, ο ισπανός Νάνι Ρόμα. Το 2014, οι περισσότεροι από αυτούς θα συμμετάσχουν και πάλι στο Πρωτάθλημα, στο οποίο εκτός της VW που παίρνει μέρος μέσω της Andretti Autosport, συμμετέχουν εργοστασιακά οι Ford, Subaru και Hyundai.

Get it on Google Play Download on the App Store