Golf GTI Cabrio 333 PS από μαθητές της VW

Δεκατρείς ταλαντούχοι μαθητευόμενοι της Volkswagen, ηλικίας από 17 έως 23 ετών, από τέσσερα διαφορετικά τμήματα ανέλαβαν να «φτιάξουν» το δικό τους Golf GTI Cabrio, στα πλαίσια της έκθεσης Worthersee, κάνοντας πολλές βελτιώσεις τόσο αισθητικές όσο και μηχανικές. Εξωτερικά το λευκό του αμάξωμα συνδυάζεται με κόκκινες λωρίδες στο καπό και στα πλαϊνά, ίδιο χρώμα έχουν οι καθρέπτες, οι δαγκάνες των δισκόφρενων, τα σπόιλερ και οι γρίλιες στον εμπρός προφυλακτήρα, ενώ έχουν τοποθετηθεί και μαύρες ζάντες (μάλλον κακόγουστες). Αντίστοιχα και στο εσωτερικό με τα μπάκετ καθίσματα, υπάρχουν και εκεί κόκκινες επενδύσεις και τα πίσω καθίσματα έχουν δώσει την θέση τους σε 11 ηχεία συνολικής ισχύος 2.250 watts.

Σε τεχνικό επίπεδο, η μόνη αναφορά που υπάρχει είναι για την απόδοση του 2λιτρου TSI κινητήρα στους 333 ίππους, ωστόσο όπως διακρίνεται υπάρχουν και άλλες βελτιώσεις, όπως η πολύ χαμηλωμένη ανάρτηση, το αλλαγμένο σύστημα εξάτμισης και η τοποθέτηση τρυπητών δίσκων.

Κατά την άποψή μας πάντως, το συνολικό αποτέλεσμα όσον αφορά στην αισθητική του αυτοκινήτου τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό αγγίζει τα όρια του «κιτς» και ίσως δεν χρειάζεται και τόσο ταλέντο για να γίνει αυτή η μετατροπή. Στην χώρα μας σίγουρα υπάρχουν πολλά περισσότερα ταλέντα που, αν είχαν την υποστήριξη της Volkswagen θα έφτιαχναν το βελτιωμένο Golf GTI Cabrio ακόμα καλύτερο και με πολύ μεράκι.

Get it on Google Play Download on the App Store